Εξηγήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα για την... Γιουσέφ

"Χρηματοδοτήσαμε αλλά δεν εμπλεκόμαστε στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων"
Τετ, 13/03/2019 - 10:40

Απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε η περιφερειακή ενότητα Χίου για τη χρηματοδότηση του Αγά στην Ελάτα, με την παρουσία γνωστής χορεύτριας, λέγοντας ότι συνολικά συνέδραμε σε διάφορες αποκριάτικες δράσεις, όμως δεν είχε καμία εμπλοκή στο περιεχόμενό τους.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Χίου ενίσχυσε οικονομικά στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης 12 συνολικά συλλόγους της Χίου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν μετά από αιτήματά τους.

Η οικονομική ενίσχυση γίνεται με βάση την  294/7-3-2019 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Καμιά εμπλοκή δεν έχει η Περιφέρεια στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων το οποίο αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων.

Κοινοποιούμε απόσπασμα της 294/7-3-2019 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής:

«Συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Ελάτας «Γ. Βερίτης» της παραδοσιακής αποκριάτικης εκδήλωσης με τίτλο «Αγάς Ελάτας» στην πλατεία της Ελάτας την Καθαρά Δευτέρα 11/03/2019. Κατόπιν του αιτήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτας στον οποίο αναφέρεται αναλυτικά ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης για συνδιοργάνωση εκδήλωσης, η Π.Ε. Χίου θα καλύψει τη δαπάνη προμήθειας παραδοσιακών Χιώτικων ποτών αξίας 497.18 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.»»

Σχετικά Άρθρα