Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Εξώδικο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου για απλήρωτα ενοίκια του Δήμου στο ακίνητο της Δασκαλόπετρας

Ανησυχία από το δημοτικό σύμβουλο Ν. Νύκτα για αλλαγή πλεύσης Δημοτικής Αρχής στο σχεδιασμό του Κέντρου Ομηρικών Σπουδών
Τετ, 06/11/2019 - 15:25

Την ανησυχία του εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την παράταξη του Κ. Τριαντάφυλλου, Νίκος Νύκτας για την τύχη του Κέντρου Ομηρικών Σπουδών στο παλιό εστιατόριο στην Δασκαλόπετρα και στον περιβάλλοντα χώρο, έργο για το οποίο ο σχεδιασμός πάει αρκετά χρόνια πίσω με πιο πρόσφατη παρέμβαση τη δημοσιοποιήση της μελέτης που είχε γίνει επί Δημοτικής Αρχής Βουρνού από τον ιστορικό Μιχάλη Βαρλά και μια ομάδα μελετητών.

Το νέο δεδομένο που επιτείνει την ανησυχία είναι το εξώδικο που εστάλει από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου στο Δήμο γιατί ως ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν έχει λάβει το τελευταίο τρίμηνο τα ενοίκια που είχαν συμφωνηθεί (1.300 ευρώ μηνιαίως, όπως είπε ο κος Νύκτας".

"Διερωτώμαι αν αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει με οικονομική δυσκολία ή με αλλαγή πλεύσης απο πλευράς Δήμου.Να θυμίσω ότι για το συγκεκριμμένο θέμα είχε παρθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και για κάθε διαφορετική σκέψη θα πρέπει να αποφασίσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι και η σημερινή Δημοτική Αρχή,θα σεβαστεί την προσπάθεια των προηγούμενων και θα συνεχίσει ένα έργο που θα αναβαθμίσει όχι μόνο μια απο τις ωραιότερες περιοχές της Χίου όπως είναι η Δασκαλόπετρα,αλλά θα συμβάλει και στην πολιτιστική αναβάθμιση ολόκληρου του νησιού.", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο κος Νύκτας.

 

Σχετικά Άρθρα