Εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης

Τρί, 17/05/2022 - 10:35

Κραυγαλέες αδικίες σε βάρος ιδιοκτητών ακινήτων διαπιστώνει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες που έχουν οριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές της Χίου και ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες εξορθολογισμού και δίκαιου καθορισμού τους.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

"Είναι ανάγκη να γίνει επαναξιολόγηση των υψηλών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Χίου, αλλά και των άλλων γειτονικών νησιών μας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι τιμές που προσδιορίστηκαν πρόσφατα από ορκωτούς εκτιμητές που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών έγιναν αποσπασματικά, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται την πραγματικότητα. Σε κάποιες περιοχές, μάλιστα, δεν έχουν καν προσδιοριστεί αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες εξορθολογισμού και δίκαιου καθορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Το αίτημα αυτό θα το καταθέσουμε ως επίκαιρη ερώτηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αρμόδιο Υπουργό."

 

Σχετικά Άρθρα