Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

«Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια: Το κλειδί για μια Κυρίαρχη Ευρώπη» στο Ομήρειο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 01/04/2019 - 20:07

«Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια: Το κλειδί για μια Κυρίαρχη Ευρώπη». Αυτός είναι ο τίτλος εκδήλωσης που οργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε Χίου της Ν.Δ. το Σάββατο 6 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομήρειου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG.

Ομιλητές θα είναι ο Μιχαήλ Κωσταράκος Στρατηγός ε.α. - Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – π. Πρόεδρος Στρατιωτικής επιτροπής ΕΕ, ο Σωτήρης Ντάλης, επικ . Καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκής ενοποίησης στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Υπεύθυνος της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ο Jeroen Kohls, Project Manager-Research Associate του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung με αναφορά στη Ιστορία, τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 17/09/2019 - 06:20
ΠΑΜΕ

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Ο «αναπτυξιακός» νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

· Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου», στην ουσία φακέλωμα και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

· Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες» που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων. Όλα αυτά στα πλαίσια δήθεν της δημοκρατίας τους, αυτοί που κυβερνάνε με το 38% του ελληνικού λαού και στη βουλή έχουν το 53% των εδρών. Αυτοί που πρόσφατα κατήργησαν τη λαϊκή ετυμηγορία σε δήμους και περιφέρειες στο βωμό τη; «κυβερνησιμότητας»!

·   Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

· Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

·    Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

·   Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί εδώ και τώρα την κατάργηση όλων των αντεργατικών τροπολογιών Είμαστε ενάντια με όλες μας τις δυνάμεις στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, στην ασυδοσία κυβερνήσεων και εργοδοσίας καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΝΟΝΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ , ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας στην πικετοφορία που θα γίνει την Τρίτη στις 17 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στην είσοδο της απλωταριάς.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

  Ο Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας

                                  Μάρκος Σκούφαλος               Σοφία Γατανά