Χίος, Κυριακή 19 Μαΐου

«Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια: Το κλειδί για μια Κυρίαρχη Ευρώπη» στο Ομήρειο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 01/04/2019 - 20:07

«Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια: Το κλειδί για μια Κυρίαρχη Ευρώπη». Αυτός είναι ο τίτλος εκδήλωσης που οργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε Χίου της Ν.Δ. το Σάββατο 6 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομήρειου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG.

Ομιλητές θα είναι ο Μιχαήλ Κωσταράκος Στρατηγός ε.α. - Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – π. Πρόεδρος Στρατιωτικής επιτροπής ΕΕ, ο Σωτήρης Ντάλης, επικ . Καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκής ενοποίησης στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Υπεύθυνος της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ο Jeroen Kohls, Project Manager-Research Associate του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung με αναφορά στη Ιστορία, τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 19:24

Το «Μάτι» πρέπει να γίνει  μάθημα για όλους.

Το μήνυμα αυτό κινητοποίησε στην ουσία το Λιμεναρχείο Χίου, που με την διοίκηση της Ειρήνης Αργύρη υλοποίησε σήμερα με επιτυχία άσκηση απεγκλωβισμού, που είχε πολλά στοιχεία με αυτό που πλήρωσε ακριβά η χώρα μας στο Μάτι Αττικής.

Ετσι σύμφωνα με το σενάριο από μια πυρκαγιά στην Αγία Φωτιά, εγκλωβίστηκαν κάτοικοι και λουόμενοι, καθώς ο δρόμος εισόδου – εξόδου από την παραλία και τον οικισμό είναι ένας (!) κάτι βέβαια, που δεν είναι στην αρμοδιότητα της κυρίας Αργύρη…

Ετσι χρειάστηκε να επέμβει το Λιμεναρχείο για να απεγκλωβίσει τους κατοίκους.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 4.00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες.

Τυπικά έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών της Θάλασσας, με την ονομασία «Τα Ξύλινα Τείχη 2019».

Σ’ αυτήν συμμετείχαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με στελέχη, πλωτά και χερσαία μέσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου με στελέχη και χερσαία μέσα, το  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Καθηγητές και Φοιτητές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χίου, με στελέχη και πλωτά μέσα, ο Λόχος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χίου, ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δ Ιωνίας Χίου, το Σώμα Προσκόπων Περιφέρειας Χίου - Εφορία Ναυτοπροσκόπων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και άλλοι.

askisi_etoimotitas_stin_agia_fotia_hios