Ευτυχώς η Τουρκία δεν μας... εξέθεσε. Εφτασαν οι πρώτοι μετανάστες στην ΒΙΑΛ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 16/02/2016 - 14:59

Επίσημη πρώτη σήμερα για το Hot Spot στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΙΑΛ, με την πρώτη άφιξη ομάδας προσφύγων και μεταναστών λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, αφού λίγο έλειψε, με τη μείωση των ροών τα τελευταία 24ωρα, το κέντρο να ανοίξει τις πύλες του αλλά χωρίς πρόσφυγες.

Η εικόνα που κατέγραψε η τηλεόραση της “Α” στο συγκεκριμένο χώρο είναι αισθητά βελτιωμένη, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει χρήμα, διάθεση -σε συνδυασμό με πίεση (μην ξεχνάμε το τελεσίγραφο από την ΕΕ)- αλλά και εμπλοκή του Στρατού (δηλαδή οργάνωση), πολλά μπορούν να γίνουν, ακόμη και μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Στο Κέντρο βρέθηκαν το πρωί στελέχη του Ομίλου Εταιριών “Ελληνικά Πετρέλαια”, με το Δ/ντα Σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη, να δηλώνει την έκπληξή του για το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για έναν πρότυπο οικισμό φιλοξενίας προσφύγων που έχει όλες τις προδιαγραφές για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Τα ΕΛ.ΠΕ. συνέβαλαν στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης τους στον εξοπλισμό του κέντρου με οικίσκους, αλλά και λοιπό εξοπλισμό, που έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.100 ατόμων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πρώτοι πρόσφυγες με το που έφτασαν στο Κέντρο, οδηγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους.

 

Έφτασαν οι πρώτοι μετανάστες στην ΒΙΑΛ - Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ: «Πρότυπος οικισμός» το Κέντρο

Σχετικά Άρθρα