Φράγμα “Κόρης Γεφύρι”: Επιφυλακτικός ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, αισιόδοξος ο Δήμαρχος Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/11/2021 - 14:49

Με... μισογεμάτο καλάθι επέστρεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, από την συνάντηση που είχε χθες -μαζί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας- στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη για το έργο στο Φράγμα «Κόρης Γεφύρι».

Η ανησυχία, όπως δήλωσε στην «Αλήθεια», πηγάζει από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών μετά την απόφαση να γίνει νέα έρευνα που αφορά στις αντισεισμικές αντοχές του φράγματος, με τρισδιάστατη ανάλυση.

Από την άλλη, χαρακτήρισε σημαντικό ότι το υπουργείο σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη μελέτη αλλά και τα έργα που πρέπει να γίνουν στον μανδύα και είχαν ζητηθεί μετά τον έλεγχο στατικότητας που προηγήθηκε, καθώς και τα όργανα που θα τοποθετηθούν στο φράγμα για τον συνεχή έλεγχο της αντοχής του.

“Εμείς υπολογίζαμε αρχικά ένα ποσό περίπου 800.000 ευρώ, αλλά τελικά το υπουργείο θα διαθέσει 1.500.000 ευρώ”, ανέφερε ο κύριος Βρουλής.

Θυμίζουμε ότι χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Αλήθεια» ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2023 το έργο στο φράγμα θα έχει παραδοθεί, εκτίμηση για την οποία εξέφρασε τις αμφιβολίες του ο κύριος Βρουλής.

Επ’ αυτού ερωτώμενος σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, δήλωσε αισιόδοξος ότι το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα από το χρόνο που ανέφερε ο Υπουργός, επικαλούμενος την πληροφόρηση που έχει.

«Δεν ανησυχώ και δεν αμφιβάλλω. Σε συνεργασία ο Δήμος, η Περιφέρεια και το τπουργείο θα τα καταφέρουν», σχολίασε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

 

epifylaktikos_o_antiperifereiarhis_hioy_aisiodoxos_o_dimarhos_hioy

Σχετικά Άρθρα