Γ. Καραβασίλης: Αναγκαία η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΔΕΥΑΝΧ

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 16/06/2021 - 15:22
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την πρόθεσή του να καταθέσει ως παράταξη αίτημα για μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΝΧ, γνωστοποίησε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Χίος Μπροστά", Γιάννης Καραβασίλης.

Ο κος Καραβασίλης, σε συνέχεια ανακοίνωσης που εξέδωσε, καταφέρθηκε του τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις το τελευταίο διάστημα, για μια σειρά θεμάτων, που φέρνουν τη δημοτική επιχείρηση απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, προκαλώντας αναστάτωση, για ζητήματα, που όπως είπε, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί αν προϋπήρχε διάλογος και παραδοχή - σε κάποιες περιπτώσεις - των εσφαλμένων επιλογών που έγιναν.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που αφορούν την χωροθέτηση του βιολογικού στην Βολισσό, την αφαλάτωση στους Τρεις Μύλους Βροντάδου, τον βιολογικό του Καταρράκτη και την έλλειψη πόσιμου νερού στο Λιθί, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί οι διαφωνίες που προκύπτουν να είναι "σύμπτωση".

Κατά τον ίδιο από τη ΔΕΥΑΝΧ λείπει το πρόγραμμα κι αυτό αποτελεί βασικό πρόβλημα για μια επιχείρηση που καλείται να διαχειριστεί τόσο σοβαρά θέματα , γι'αυτό και κρίνει σκόπιμο να συζητηθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο. Καταφέρθηκε μάλιστα του Προέδρού της Βασίλη Μυριαγκού, ενώ μίλησε ευθέως για έλλειμμα εμπιστοσύνης, λόγω του οποίου δεν προσήλθαν σε προηγούμενο κάλεσμα που είχε απευθύνει στις παρατάξεις ο Πρόεδρος.

 

o_proedros_tis_deyah._apenanti_stis_topikes_koinonies

Σχετικά Άρθρα