Γελάμε να μην τρελαθούμε

Κανένας προγραμματισμός για προσλήψεις στην Π.Ε. Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/02/2016 - 17:15

Την έκπληξη και την αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου γιατί στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν 10 θέσεις για πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, από τις οποίες ούτε μία δεν αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου αλλά κατανέμονται οι 8 στην Π.Ε. Λέσβου και οι υπόλοιπες δύο στη Σάμο.

“Δεν σημαίνει ότι αυτές οι θέσεις που προγραμματίζονται θα προκηρυχθούν, όμως το γεγονός ότι η Χίος με καταγεγραμμένες ανάγκες είναι έξω από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, είναι αδικία και πρέπει να τεθεί εκ νέου ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, δήλωσε στην “Α” η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Χίου, Ελένη Κωστάλα.

Σύμφωνα με την ίδια οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις υπηρεσίες εδώ και χρόνια, εντονότερα δε μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αλλά και των μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις, το οποίο έχουν καταγγείλει επανειλημμένα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι  από το 2010 και μετά 34 υπάλληλοι αποχώρησαν από την Π.Ε. Χίου και προσήλθαν μόνο 4 εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τον οποίο καλεί ο Σύλλογος να επαναφέρει το ζήτημα του προγραμματισμού των προσλήψεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την “Α”, δήλωσε ότι σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου θα επανεξετάσουν συνολικά το ζήτημα, μετά και τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που δεν θέτει στην Περιφέρεια το όριο επιλογής 10 υπαλλήλων.

 

Ελένη Κωστάλα – Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε.Χίου - Κανένας προγραμματισμός για προσλήψεις

Σχετικά Άρθρα