Για να κλείσει η ΒΙΑΛ πρέπει να λειτουργήσει νέα δομή μέσα στο 2021

Η δικαστική απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης , τονίζει ο Υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης
Τρί, 12/01/2021 - 12:14

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου καλείται να επιστρέψει στον Δήμο Χίου την έκταση της ΒΙΑΛ, στην οποία στεγάζεται σήμερα το ΚΥΤ Χίου, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία νέας δομής, όπως σημειώνει και στην παρακάτω δήλωση που έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης:

«Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής. Δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ.

Η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021. Το Υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές & νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή».

Σχετικά Άρθρα