Για το νέο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Κυρ, 13/06/2021 - 20:09
ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής 11/06/2021 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε γνωστό το νέο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με την οποία όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν (γιατί να μην επιθυμούν άλλωστε τα σούπερ μάρκετ την αύξηση των κερδών τους) μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:30,  από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. 

Έτσι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ λένε «αντίο» στο 8ωρο, παίρνοντας μία «γεύση» για το πως θα είναι η ζωή τους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει ωράριο «ακορντεόν» και υπερωρίες που θα «πληρώνονται» με… ρεπό.

Η κυβέρνηση ακόμη μια φορά αποφάσισε να στηρίξει τα σούπερ μάρκετ τα οποία είναι με διαφορά ο πιο ευνοημένος κλάδος από την πανδημία. 

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ένιωσαν στο πετσί τους την έννοια της εργασιακής εκμετάλλευσης, με το ωράριο  τον καταστημάτων να αλλάζει για πολλοστή φορά μέσα στην τελευταία διετία μη παίρνοντας υπόψη τις ζωές τους.

Το κερασάκι δε στην τούρτα είναι οι αναφορές του πρωθυπουργού για το πόσο καλό είναι το καινούριο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους. Ας πάει να το πει στους εργαζομένους των σούπερ μαρκετ που θα τελειώνουν 11 (στην καλύτερη περίπτωση) την βάρδια τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο αλλά και απέναντι στη νέα ΚΥΑ. Να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Μαζί να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που μας ρημάζει τη ζωή για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη των μαρκετάδων. Να δώσουμε δυναμικό, μαζικό και βροντερό παρόν στην απεργία  την Τετάρτη 16 Ιούνη 2021. 

Σχετικά Άρθρα