Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Για τις ΜΚΟ και τον μεταναστευτικό πληθυσμό

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Παρ, 03/04/2020 - 20:45

Με συνεχείς εξαγγελίες το τελευταίο διάστημα το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος στις ΜΚΟ αφού αυτές δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν το επίσημο κράτος.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως. Το παράδειγμα της Aegean Boat report είναι χαρακτηριστικό. Έχει καλύτερη εικόνα για τον πληθυσμό που μπαινοβγαίνει αλλά και για τους παραμένοντες μετανάστες στα νησιά και μάλιστα σε real time.

Αυτό γιατί υπάρχει η πληροφόρηση και για το πόσα σπίτια έχουν ενοικιαστεί απο τις ΜΚΟ αλλά και για το πόσοι και ποιοί μένουν σ αυτά , ενώ το Ελληνικό κράτος σε συνθήκες υβριδικού πολέμου από την Τουρκία αδυνατεί να το κάνει και μάλιστα στην ευαίσθητη παραμεθόριο.

Ετσι λοιπόν το παράδοξο στην Ελλάδα του 2020 είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτυπώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στα στατιστικά που διατηρεί η συγκεκριμένη ΜΚΟ . Το υπουργείο αγκομαχεί να δώσει στην δημοσιότητα κάθε μήνα νούμερα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που συμβαίνει πραγματικά.

Ο πιο κάτω σύνδεσμος για το διάστημα του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνει μείωση των συνολικά ευρισκομένων στο νησί της Χίου κατά 143 άτομα σε σχέση με τα 6078 στο τέλος του Δεκέμβρη.

https://datastudio.google.com/…/1CiKR1_R7-1UbMHKh…/page/SfM0

Πραγματική μείωση 2,29 % για το νησί ,ενώ σήμερα περιχαρής ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε μείωση 8%.

Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να στήνονται επικοινωνιακά πανηγύρια για μια τέτοια ποσοστιαία μείωση, αφού η ΝΔ διόγκωσε κατά 230% σχεδόν τον πληθυσμό που διέμενε στα νησιά τον Ιούλιο του 2019. (17.469 νησιά τον Ιούλιο ,τώρα 40,139 ενώ στην ΒΙΑΛ 2.022 τον Ιούλιο και τώρα 5.593).

Στην Λέσβο κατάφερε ακόμη και με τα δικά του στοιχεία να αυξήσει τους παραμένοντες και στην Μόρια και συνολικά στο νησί.

Ας κρατήσει λίγο την χαρά του και ο δήμαρχος Χίου κ.Κάρμαντζης που βγήκε βιαστικά - βιαστικά να πανηγυρίσει την δήλωση του κ.Μηταράκη.

Κύριε υπουργέ σταματήστε να πολιτεύεστε επικοινωνιακά προσπαθώντας να καλύψετε πολιτικά μόνο τον εαυτό σας αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά και ειδικότερα στα ΚΥΤ με τις υγειονομικές βόμβες που εγκυμονούν.Οχι άλλο κάρβουνο.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Το γκριζάρισμα  Αιγαίου από Καραμανλή – Ανδρέα και ο Κυριάκος …
Παρ, 05/06/2020 - 18:14

«Τα βίντεο του ελληνικού λιμενικού, που δείχνουν τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν βάρκες με βομβαρδισμένους πρόσφυγες ( βομβαρδισμένους από τη ...χριστιανική Δύση  )  συνοδεύοντάς τις μέχρι το ελληνοτουρκικό σύνορο, αποδεικνύει οτι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέα επίθεση στο μέτωπο Έβρος- Αιγαίο- Ανατολική Μεσόγειος . Και η απάντηση είναι : «Κάντο, όπως ο Μητσοτάκης !» .Ο οποίος, απρόσμενα , αντέταξε άμυνα , δείχνοντας οτι τα σύνορα μπορούν να φυλαχθούν ! Ο Πρωθυπουργός επέδειξε ηγετική αποφασιστικότητα, έχοντας και τη στήριξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έδειξε ηγετικότητα , με δεδομένη την ύπαρξη μιας υπερ- διεθνιστικής τάσης στο κόμμα του».

Αυτά ανέφερε , καλεσμένος των  Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, στην  εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, Παρασκευή πρωί,  στον ΣΚΑΊ, ο Κώστας Μαρδάς.

Τα κύρια σημεία της ανάλυσής του Χιώτη δημοσιογράφου, σύμφωνα με ανάρτησή στο facebook  :

«Όσον αφορά την στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενο επεισόδιο στα ανατολικά της Κρήτης, έχοντας μελετήσει  τη διαχείριση των κρίσεων που έκαναν οι Πρωθυπουργοί , από το 1955 , ας ξέρουν οι Έλληνες οτι υπάρχουν ...δυόμιση δρόμοι:

« Ο ένας δρόμος είναι ο συμβιβασμός… Είτε μέσω Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , που σημαίνει μείωση κυριαρχίας μας και δικαιοδοσίας μας στο Αιγαίο ή απώλεια εν δυνάμει δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο ...Είτε συμβιβασμός  μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων,  που σημαίνει παζάρι...

« Ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη άρνηση συμβιβασμού , που σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξαναπάμε στρατιώτες...

« Και ο μισός δρόμος - μισός γιατί όπου νάναι ..τελειώνει λόγω Ερντογάν - που σημαίνει μια ειρήνη, αλλά με πάγωμα δικαιωμάτων μας. Όπως συνέβη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στην κρίση του Χόρα τον Αύγουστο του 1976... Που, ναι μεν έκανε παρενόχληση στο ερευνητικό της Τουρκίας με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη μας, αλλά στο τέλος, για να αποφύγει τον πόλεμο, αναγκάστηκε με το Πρωτόκολλο της Βέρνης να αποδεχθεί το γκριζάρισμα - πάγωμα ερευνών και γεωτρήσεων στο Αιγαίο. Και αναγκάστηκε να το κάνει, γιατί οι ΗΠΑ δεν μας στήριξαν και γιατί η ΕΟΚ κράτησε ουδέτερη στάση...

«Το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Μάρτη του 1987. Που, ενώ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία του Καραμανλή ως ... παράδοση εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας οτι δεν τον δέσμευε , όταν η Τουρκία έβγαλε το "Πίρι Ρέις" σε απάντηση της γεώτρησης που ανακοίνωσε η Καναδική εταιρεία Ντένισον στο Βόρειο Αιγαίο, ναι μεν κινητοποίησε με ενθουσιασμό Στρατό και Λαό, αλλά :  Διαπιστώνοντας  ότι έμεινε μόνος, αφού δεν έκλεισε η αμερικανική Βάση της Νέας Μάκρης, αφού η Βουλγαρία όπου έστειλε τον Παπούλια έκανε μια αόριστη δήλωση υπέρ της ειρήνης και αφού η Σοβιετική Ένωση τήρησε πονηρή ουδετερότητα υπέρ της Τουρκίας, έκανε και αυτός πίσω. Και ακύρωσε τη γεώτρηση έξω από τη Θάσο, όπως είχε απαιτήσει ο Οζάλ. Αλλιώς, η Τουρκία θα έκανε και εκείνη γεώτρηση...».

 

Ο Κώστας Μαρδάς επεσήμανε την ουσιαστική ταύτιση πολιτικών όσον αφορά την κατάληξη των δύο μεγάλων κρίσεων,  που μοιάζουν πολύ με την εν εξελίξει κρίση  :

« Και οι δύο λοιπόν ηγέτες πάγωσαν τις έρευνες - γεωτρήσεις… Να γιατί δεν έχουμε πρόβλημα τουρκικών γεωτρήσεων στο Αιγαίο... Διότι η Τουρκία θέτει το δίλημμα: Ή σταματάτε τις γεωτρήσεις, ή θα κάνουμε και εμείς ... Και πάμε σε πόλεμο!».

 

Ο Χιώτης δημοσιογράφος επέμενε στην πολιτική αποφυγής  τακτικών πρωτοβουλιών  χωρίς αμυντική θωράκιση  που , όπως έχει γράψει στο βιβλίο του ΠΡΟ- ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ  σε άρθρα του και έχει προβλέψει σε συνεντεύξεις του ,  προκαλούν  το θηρίο Ερντογάν την ώρα που όλοι το χαϊδεύουν:

«Το θέμα είναι να μη κάνουμε παρορμητικές κινήσεις - όπως έκαναν οι αδελφοί μας Κύπριοι - που πραγματοποίησαν γεωτρήσεις, εξωθώντας όμως τον Ερντογάν να κάνει επτά άγονες μεν, αλλά επτά γεωτρήσεις διχοτόμησης της ΑΟΖ , υπό την ανοχή ΗΠΑ, Ευρωπαίων, Ισραηλινών ,Αιγυπτίων και Ρώσων . Δίνοντάς του το πάτημα να μας κυκλώσει από το νότο με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και φέρνοντας το πυρηνικό Πακιστάν στο Αιγαίο!».

Και προειδοποίησε με νόημα:

« Ας έχουμε υπόψη μας,  οτι ,όσο προχωρούμε τον αγωγό East Med , τόσο , φέρνουμε ένα θερμό επεισόδιο πιο κοντά...».

Σημειωτέον ότι στο τέλος της ανάρτησής του , συμπλήρωσε:

 

«...Και,  επειδή σε μια πρωινή εκπομπή, ο χρόνος είναι περιορισμένος, να προσθέσω στην παραπάνω ανάλυσή μου, οτι στη σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας, να μην ξεχνάμε πως  οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ως κηδεμόνες της περιοχής... Κηδεμόνες που εμείς ζητήσαμε...».