Γιατί γίνεται αυτή η αδικία στους Δικηγόρους;

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/03/2020 - 17:58

Οι Δικηγόροι εξαιρούνται της καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω των εκτάκτων αναγκών της χώρας!

Αυτό ειλικρινά δεν έχει καμιά λογική, από μια Κυβέρνηση, που φαίνεται ότι ενεργεί λογικώς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση στην πράξη.

Ακολουθεί διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου. 

«Υπαναχώρηση της Κυβέρνησης από τη δέσμευση της ιδίας για καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικηγόρους της χώρας ,ποσού 800,00 ευρώ.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛη ΤΟΥ».

Όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες είχε εξαγγελθεί από πλειάδα υπουργών αλλά και από τον ‘ιδιο τον Πρωθυπουργό η ενίσχυση των δικηγόρων με το «επίδομα» των οκτακοσίων (800,00) ευρώ δεδομένου ότι ειχαν συμπεριληφθεί ως αυτοαπασχολούμενοι στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες αρμοδίω, στους προβλεπόμενους να αποζημιωθούν ΚΑΔ , αναγγέλοντας μάλιστα την περίφημη πλατφόρμα συμπλήρωσης των ατομικών στοιχείων του κάθε δικαιούχου μέσω ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ δια των Μ.Μ.Ε με δεδομένο ότι ειχε ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων έως την 27/3/2020 (ήδη επιμηκύνεται εξ όσων πληροφορούμεθα η αναστολή των Δικαστηρίων ως 1/5/2020) με την έκδοση της από 12/3/2020 Κ.Υ.Α ΦΕΚ Β΄/833/2020. Η παραπάνω ανακοινωθείσα πολλάκις απόφαση της Κυβέρνησης ήταν πλήν άλλων προϊόν ανταλλαγής απόψεων με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ.Ελλάδος και Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. κ . Δημήτριο Βερβεσό που επίσης είχε ενημερώσει για τα ως άνω τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και τους συναδέλφους δικηγόρους.

Οι δικηγόροι και οι Δ.Σύλλογοι της χώρας συνέδραμαν την Πολιτεία για την αναστολή των Δικαστηρίων και προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά του ιού COVID 19 στην Κοινότητα , ένεκα του συνωστισμού των πολιτών στα Δικαστήρια υπο την ιδιότητα των Δικαστών,δικηγόρων, διαδίκων πολιτών, δικαστικών υπαλλήλων/επιμελητών ,Αστυνομικών ,κρατουμένων κ.λ.π., αλλά και συνεισέφεραν στην Αθήνα και κατά τόπους είτε στην απολύμανση των καταστημάτων των Δικαστηρίων είτε και στην ενίσχυση υγειονομικού υλικού ή ακόμη και αιμοδοσίας κατά τις δυνάμεις τους.

Είναι επίσης γνωστό πόσο εβλήθησαν οι δικηγόροι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης με τα αντιδικηγορικά μέτρα και τις αποκαλούμενες «μεταρρυθμίσεις» κατά την διάρκεια των μνημονίων , με τις ασφαλιστικές εισφορές και την υπερφορολόγηση και ότι πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούσαν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η κυβερνητική αναγγελία περί συμπερίληψης των δικηγόρων στο επίδομα ειδικού σκοπού θα αποτελούσε τη μοναδική και για πρώτη φορά «μέριμνα» με τη καταβολή του ποσού των 800,00 ευρώ στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους επαγγελματίες που αυτονοήτως έχουν αποκλεισθεί της εργασίας τους με το «κλείσιμο» των Δικαστηρίων και των δικηγορικών γραφείων, όπως και των Υποθηκοφυλακείων/Κτηματολογικών Γραφείων, Δ. Ο .Υ ‘η την υπολειτουργία τους.

Στην κοινή προσπάθεια Κυβέρνησης και πολιτών για την ανάσχεση της πανδημίας δεν χωρούν παρανοήσεις, υπαναχωρήσεις, εξαπατήσεις και δυσπιστίες που κλονίζουν σε μια ευαίσθητη χρονική και κρίσιμη περίοδο την αμοιβαία εμπιστοσύνη ,ιδία όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν εκτός από το φόβο για την «τρομερή» νόσο του COVID 19 , την οικονομική εξαθλίωση που τους στερεί τη δυνατότητα προμήθειας των απαραίτητων για την συντήρηση των ιδίων και των μελών της οικογενείας τους. ΄Αλλωστε ουδείς υποχρεούται σε δηλώσεις (και δη πολλαπλά επαναλαμβανόμενες από υπουργούς, θριαμβικά αναγγελόμενες στα τηλεπαράθυρα ) και η ρήση /απόφθεγμα της λαϊκής σοφίας «μην τάξεις σε άγιο και σε παιδί» αποκρυσταλλώνει με σαφήνεια την αντιστοίχηση των λόγων με το πρακτέο.

Είναι πλέον ή προφανές ότι η κάθε Κυβέρνηση δεν μπορεί να «παίζει» σε αυτές τις ημέρες που ο λαός και η χώρα δοκιμάζονται ενώ η αξιοπιστία όλων μας , (την οποία αναγνωρίζουμε εν πολλοίς στον Πρωθυπουργό κ . Κ. Μητσοτάκη) αποτελεί το καίριο, αποφασιστικό βήμα για την ένωση των δυνάμεών μας ,προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δημόσιας υγείας και της γόνιμης ελπίδας/προσπάθειας στην επαναφορά της κανονικότητας της ζωής όλων μας και της πατρίδας μας.

Κατόπιν των ανωτέρω εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία ,απογοήτευσή μας και αποδοκιμασία μας για την εξαίρεση των Δικηγόρων από την αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση με τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από την Κυβέρνηση, να επανορθώσει ως οφείλει και να συμπεριλάβει άμεσα και τον ΚΑΔ των Δικηγόρων στις κατηγορίες των επαγγελματιών που θα λάβουν δίκαια την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

 

Με τιμή

Η Πρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου:

Ανθίππη Μιλ. & Βασιλ. Ζαννάρα και Αικατερίνη Χούλη

 

 

exairoyntai_oi_dikigoroi_apo_apozimiosi_eidikoy_skopoy

Σχετικά Άρθρα