Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

H Περιφέρεια θα εξασφαλίσει τα χρήματα για να ξεκινήσει άμεσα το έργο της Παθολογικής

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/04/2020 - 14:26
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στη δέσμευση ότι η περιφέρεια θα καλύψει το ποσό που χρειάζεται για να γίνουν οι συμπληρωματικές εργασίες στην Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου προχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέτα την έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου από το Υπουργείο Υγείας, θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσουν το δυνατόν συντομότερα οι εργασίες και στο μεταξύ η περιφέρεια να εξασφαλίσει τους πόρους, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να δοθεί με ασφάλεια χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου. Εκτίμησε ωστόσο ότι η 6μηνη παύση των εργασιών που προηγήθηκε θα δημιουργήσει ενδεχόμενα αντίστοιχη καθυστέρηση.

Στην καλή είδηση που αφορά στην έγκριση της τροποποιημένης μελέτης, που έγινε γνωστή ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας υγείας, αναφέρθηκε και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, περιμένοντας την έναρξη των εργασιών και κυρίως την ολοκλήρωσή τους ελπίζοντας μέσα στον επόμενο χρόνο να μετεγκατασταθει στους νέους χώρους η παθολογική, που τα τελευταία δύο χρόνια στεγάζεται στην παλιά παιδιατρική κλινική.

Η πρόσθετη δαπάνη για το έργο, που περιλαμβάνει και εργασίες για την στατικότητα του κτηρίου, υπολογίστηκε στα 177.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 21:46

Από τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό πήραμε την παρακάτω επιστολή: 

Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ .