Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Χάρτη οι Τούρκοι; Χάρτη και εμείς!

Πρόταση Κώστα Μαρδά στον ΣΚΑΪ, στον Γιώργο Αυτιά.  
Κυρ, 01/12/2019 - 17:45

Την πολιτική… "χάρτη αυτοί - χάρτη και μεις", πρότεινε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, μιλώντας Κυριακή πρωί στον ΣΚΑΪ, στον Γιώργο Αυτιά.  
Συγκεκριμένα έκανε την εξής ανάλυση- πρόταση :

Έχοντας μελετήσει όλες τις ελληνοτουρκικές κρίσεις, από τα Σεπταμβριανά του 55 έως σήμερα , θεωρώ ότι:

Πρώτον: το Υπουργείο Εξωτερικών και η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού πρέπει να συντάξουν χάρτη, χαράσσοντας τη δική μας μέση γραμμή βάσει του Δικαίου της Θάλασσας, αποστέλλοντας τον χάρτη  στον ΟΗΕ -όπως έπραξε και ο Ερντογάν - με τις γεωγραφικές συντεταγμένες και γραμμή υπολογισμού Κρήτη- Ρόδο - Καστελόριζο. Επιφυλασσόμενοι, όμως, τον ακριβή προσδιορισμό του εύρους της θαλάσσιας ζώνης να τον ολοκληρώσουμε κατόπιν διαπραγματεύσεων με τα παράκτια κράτη. Διότι η πρότασή μας, πρέπει να συνδυάζει τον δυναμισμό με την ευελιξία, ώστε να μην προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο...

Δεύτερον: Να καταστήσει ο Πρωθυπουργός σαφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, αν αφήσουν ανεξέλεγκτο και αυτή τη φορά τον Ερντογάν να υποκλέψει κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου, μας οδηγούν σε ρήξη, με ό, τι αυτό σημαίνει για την υπόσταση της Ένωσης, υπενθυμίζοντας στη Γαλλία και στην Ιταλία πως, χάρις στη Σούδα, εξασφάλισαν συμβάσεις πετρελαίου μετά την εξόντωση του Καντάφι...

Τρίτον και βασικότερο: Ο Πρωθυπουργός, έχοντας την στήριξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να προειδοποιήσει τον Τραμπ στην επικείμενη σύνοδο κορυφής για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, θυμίζοντάς του ότι υπεύθυνες για το σημερινό χάος στην κατακερματισμένη Λιβύη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θυμίζοντάς του συγκεκριμένα ότι επί Ομπάμα , για οκτώ ολόκληρους μήνες, το 2011, η αμερικανική Βάση της Σούδας ήταν βάση εξόρμησης αεροσκαφών Μιράζ της Γαλλίας, τα οποία βομβάρδιζαν στο πλαίσιο του πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος Καντάφι. Και βάση εξόρμησης ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ που συμμετείχε επί 24 ώρου βάσεως στην εναέρια ζώνη αποκλεισμού της Λιβύης. Στην περίπτωση αυτή ,οι Αμερικάνοι μας χρωστάνε !  Δεν τους χρωστάμε !.. Γι ΄αυτό, οφείλουν να αποτρέψουν μια ελληνο - τουρκική σύγκρουση...

Τέταρτον : Απαιτείται Εθνική Ενότητα και Παλλαϊκή Άμυνα.

Πέμπτον και τελειώνω, τόνισε ο Κώστας Μαρδάς : Η άλλη πολιτική , είναι αυτή του κ Σημίτη. Ο οποίος έχει προτείνει μια ελληνο- τουρκική συμφωνία, «όχι ευχάριστη», προκειμένου να προλάβουμε έναν πόλεμο... Η πολιτική αυτή απαιτεί ελληνικές παραχωρήσεις...

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:23

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Καθημερινή