Χίος και Μυτιλήνη αντιδρούν στον πλειστηριασμό 1ης κατοικίας του Γιάννη Παληού

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 31/10/2019 - 12:04

Χιώτες αλλά και Μυτιληνιοί βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό του Χιώτη εκδότη, Γιάννη Παληού, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από τα καταστήματα της Alpha Bank στις δύο πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του, που έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 7 / 11 στην Μυτιλήνη.

Μιλώντας  στo Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ οι δύο Πρόεδροι των ΟΕΒΕ Χίου και Λέσβου, Βασίλης Παππάς και Νίκος Γκουγκούλης εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν θα επιτρέψουν να βγει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη Παληού.

«Ευχαριστώ όλους  όσους μου συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα», ανέφερε ο Γιάννης Παληός τονίζοντας ότι η αντιπρόταση που του έγινε από την τράπεζα δεν τον καλύπτει καθώς πρόκειται για δόση που ξεπερνά τις δυνατότητες του.

"Το πρόβλημα αφορά πολλούς δανειολήπτες", ανέφερε ο Β. Παππάς,  ζητώντας από τους επιχειρηματίες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τράπεζα για τις συναλλαγές τους τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα του πλειστηριασμού 1ης κατοικίας του συμπολίτης μας.

Στην σημερινή κινητοποίηση , συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και φορείς που δήλωσαν την αντίθεση τους στην πρόθεση της τράπεζας να βγάλει σε πλειστηριασμό την 1η κατοικία του δανειολήπτη.

Στη Μυτιλήνη πάντως, σύμφωνα με τον εκεί Πρόεδρο της ΟΕΒΕ είναι η πρώτη φορά που έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και γι'αυτό σύσσωμοι οι επαγγελματικοί, συνδικαλιστικοί και εργατικοί φορείς ετοιμάζονται για δράση, ώστε να τον αποτρέψουν.

Στην επόμενη κινητοποίηση στις 7 του Νοέμβρη στη Μυτιλήνη θα βρεθούν και εκπρόσωποι φορέων από τη Χίο.

 

 

 

kinitopoiisi_-_diamartyria_gia_pleistiriasmo_1is_katoikias

Σχετικά Άρθρα