"Χίος μπροστά": Ας μας εγγυηθεί το υπουργείο Δομή 500 ατόμων και θα βρούμε την θέση

Κυρ, 09/01/2022 - 18:51

Μια πρώτη χαραμάδα γαι αποφυγή του διχασμού και τις σίγουρης έντασης κάνει ο Συνδυασμός "Χίος Μπροστά" εν όψει των νέων εξελίξεων για το μεταναστευτικό.

Κάνοντας πολιτική και προσωπική επίθεση στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την στάση του, στο τέλος καταλήγει να δέχεται την κατασκευή νέας Δομής 500 ατόμων με Νομοθετική διασφάλιση και ισχυρές εγγυήσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Αναλυτικά στην σχετική ανκοίνωση της παράταξης επισημαίνονται:

"Ο κ. Κάρμαντζης κάνει ότι κοιμάται… για να μην ενοχλήσει τους εισβολείς

Ο Δήμαρχος του νησιού, αφού κρύφτηκε ανήμερα των Θεοφανείων όταν εξελίχθηκε η προσπάθεια αποβίβασης των μηχανημάτων ισοπέδωσης του Θόλους, ξύπνησε από το όνειρο που έχουν μαζί με τον πολιτικό του συνοδοιπόρο για κατασκευή υπερδομής στο νησί.

Φόρεσε τον μανδύα της «υπευθυνότητας», αυτόν τον ίδιο μανδύα που από το 2015 λέει πρώτα ναι στις δομές και μετά ζητά να κλείσουν, κουρέλιασε για άλλη μία φορά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και βρήκε τη «λύση».

Όπως του έγραψε το σκονάκι του φίλου του Υπουργού, που δήλωσε ότι ο Δήμαρχος είναι μαζί του και τον στηρίζει για την υπερδομή, προσπάθησε να μετατοπίσει το θέμα στη χωροθέτηση ,στους ψεύτικους αριθμούς του πολιτικού του συνοδοιπόρου και την απατηλή προβολή της χωρητικότητας, νομίζοντας ότι θα ξεχαστούν τα θέματα εθνικής ασφαλείας που προκύπτουν από την λειτουργία υπερδομών στα νησιά μας.

Τον προκαλούμε να απαντήσει ευθέως στους πολίτες της Χίου:

• Θέλει να εξετάζεται το άσυλο στα νησιά;

• Θέλει να ισχύει ο γεωγραφικός περιορισμός;

• Θέλει να υπάρχουν ΠΡΟΚΕΚΑ – φυλακές στο νησί;

• Θέλει η μόνιμη υπερδομή με τους πολλαπλούς ρόλους που προβλέπονται να εγκλωβίζει απροσδιόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στη Χίο;

• Θέλει η υπερδομή να μην θεωρείται ευρωπαϊκό έδαφος;

• Θέλει η Χίος να έχει ισότιμη αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης;

Ας βγει απλά και ξεκάθαρα να εξηγήσει αν καταλαβαίνει τις παραπάνω παραμέτρους. Είτε δεν τις καταλαβαίνει και αποδέχεται τις επιπτώσεις όταν μιλά μόνο για την χωροθέτηση και την χωρητικότητα, είτε τις καταλαβαίνει και τις αποδέχεται.

Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Δυστυχώς φαίνεται να έχει διαλέξει το στρατόπεδο απέναντι απο τους χιώτες ,δίπλα στον πολιτικό του φίλο με σκοπό την κατασκευή της υπερδομής.

Και για να τελειώνει η περίφημη μαστίχα της «υπευθυνότητας» του κ. Δημάρχου και του κ. Μηταράκη, έχουμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια ότι εάν το υπουργείο Μετανάστευσης και η Κυβέρνηση θελήσουν να δεχτούν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσουν σε νομοθετικές και άλλες ισχυρές εγγυήσεις ότι θα κατασκευαστεί στη Χίο δομή μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση και θα εξαιρείται των προβλέψεων πως δεν θα θεωρείται ευρωπαϊκό, άρα και ελληνικό, έδαφος, με χωρητικότητα 500 ατόμων, είμαστε έτοιμοι για πρόταση που εξασφαλίζει ότι η δομή δεν θα μπορεί να «ξεχειλώσει»".

Σχετικά Άρθρα