Χωρίς θόρυβο και με πείσμα ενάντια στα προβλήματα

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV o Aντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος αποτιμά τον ένα χρόνο της θητείας του.
Κυρ, 04/10/2020 - 20:07

«Χωρίς θόρυβο και με πείσμα. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω και έτσι προσφέρω. Έχουμε να παρουσιάσουμε έργο, δείξαμε την διαφορά, έτσι πορευόμαστε για την συνέχεια».

Με αυτά τα λόγια και περισσότερη απαρίθμηση έργων, ο Π. Μπουγδάνος αποτιμά τον ένα χρόνο παρουσίας του στο τιμόνι της Περ. Ενότητας Χίου, στα πλαίσια μιας άλλης φιλοσοφίας στην λειτουργία της Περιφέρειας, που έχει εμπνεύσει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Υπάρχουν πράγματα, μας είπε, που τα παλέψαμε, τα ξεμπλοκάραμε, τα δρομολογήσαμε.

Ένα από αυτά είναι το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου. Δημοπρατήθηκε η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου για να προχωρήσει το έργο. Καλύτερα να μην ξέρει ο κόσμος τι γραφειοκρατία και τι χρόνος και κόπος σημαίνει αυτή η απλή φράση. Έγινε όμως, και παράλληλα εγκρίθηκαν οι μελέτες για την δημιουργία κόμβου ή κόμβων στην έξοδο του Αεροδρομίου, με παράλληλη λειτουργία πάρκιγκ από την μεριά της θάλασσας.

Στο δεύτερο μεγάλο έργο, που έβαλε την υπογραφή της η νέα Περιφερειακή αρχή και ο Π. Μπουγδάνος, είναι το ξεμπλοκάρισμα του Φράγματος Κόρης γεφύρι.

Ήδη, μας είπε, ανατέθηκε η μελέτη για την ευστάθεια του φράγματος σε καθηγητή του Πολυτεχνείου και εντός τριμήνου θα έχουμε το πόρισμα. Αν δεν προχωρήσει αυτή η φάση, και θα προχωρήσει, Φράγμα δεν θα βλέπαμε ποτέ.

Το τρίτο μεγάλο έργο με την σφραγίδα μας είναι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Πήραμε μια μελέτη με αστοχίες. Με πρόσθετο κονδύλι 120.000 κατορθώσαμε να το ξεπεράσουμε. Το Καλοκαίρι του 2021 η νέα Παθολογική θα είναι γεγονός.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Π. Μπουγδάνος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μελέτης και την χρηματοδότηση των Φυσικών διαδρομών, ένα έργο ανάδειξης μονοπατιών μήκους 94 χιλιομέτρων από το Λιθί μέχρι τα… Αγιάσματα, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την δημιουργία στο νησί Περιπατητικού τουρισμού, όπως αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που ακόμα υπάρχουν για να ξεμπλοκάρει ένα έργο… ξεχασμένο από το 2003 αυτό του δρόμου παράκαμψης του Χαλκειούς.

Τέλος στην ίδια συνέντευξη όπου απαριθμούνται πολλά ακόμα έργα, ο Π. Μπουγδάνος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες, που τον πρώτο χρόνο θητείας του προκάλεσε ο κορωνοϊός, παράλληλα με το προσφυγικό πρόβλημα στο οποίο ήταν σαφέστατος και κατηγορηματικός. Καμιά δομή και για τίποτα στα νησιά. Φύλαξη συνόρων, εδώ έβαλε άριστα στην Κυβέρνηση και όποιος περάσει άμεση καταγραφή και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα