Αν χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία θα δοθεί

Δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ο οποίος μιλά και για την πρόσληψη καθαριστριών
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/09/2021 - 14:38

Ανοιχτό αφήνει το ζήτημα για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία της Χίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Πατεριμός, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από τη ΛΑΣ, επειδή μέσω της τακτικής χρηματοδότησης των σχολείων θα καλυφθεί -με το ποσό των 8.000 ευρώ- η προμήθεια υλικών απαραίτητων στα σχολεία (π.χ. αντισηπτικά), λόγω κορωνοϊού.

«Είμαστε σε επαφή με τις σχολικές επιτροπές και τις δ/νσεις των σχολείων κι αν υπάρχουν ανάγκες για επιπλέον χρηματοδότηση θα καλυφθεί», τόνισε ο κος Πατεριμός, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντησή του για το θέμα της στελέχωσης των σχολείων με επαρκή αριθμό καθαριστριών:

«Έγκαιρα τοποθετήθηκαν όλες οι καθαρίστριες. Σε κάποια μεγάλα νηπιαγωγεία αν χρειαστούν επιπλέον ώρες απασχόλησης θα το εισηγηθούμε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που έχει αναλάβει τις προσλήψεις», τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Του ανοίγματος των σχολείων, που θα γίνει τη Δευτέρα, προηγήθηκε σειρά εργασιών από το Δήμο σε σχολικά κτίρια για την αναβάθμιση -όπως είπε- των χώρων, οι οποίες θα συνεχιστούν σε κάποια από αυτά και την επόμενη περίοδο, ενώ καθαρισμοί και χορτοκοπές γίνονται και από την υπηρεσία καθαριότητας στους αύλειους χώρους.

 

 

ola_etoima_gia_to_proto_koydoyni_sta_sholeia

Σχετικά Άρθρα