Χίος, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά αντίθετη με την μονάδα καύσης ελαίων στη Λαγκάδα

Τετ, 13/03/2019 - 06:24

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά δηλώνει την πλήρη στήριξη της στους κατοίκους της Λαγκάδας Χίου και στις προσπάθειες τους να αποτρέψουν την δημιουργία μονάδας καύσης ελαίων στα όρια του χωριού τους. Την ώρα που είναι απόλυτη ανάγκη να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να προστατευτεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή, η κυβέρνηση – δια των κρατικών υπηρεσιών – προχώρησε στην έγκριση μιας επένδυσης που θα παράγει διοξειδίου του άνθρακα. Εξίσου μεγάλο ζήτημα για εμάς είναι το γεγονός πως η όλη επένδυση δρομολογήθηκε στην πλάτη των κατοίκων της Λαγκάδας, χωρίς ποτέ το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου. Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την πρακτική που εισάγεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών μας με την ανοχή και την συνευθύνη των εκπροσώπων του τοπικού κράτους. Σήμερα στην Λαγκάδα της Χίου αύριο σε κάθε χωριό και περιοχή των νησιών του βορείου Αιγαίου, θα κατασκευάζονται μονάδες οχλούσες ή μη χωρίς να το γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες και χωρίς αυτές να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά ζητεί από την Περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου, να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της προκειμένου να γίνει άμεσα αναστολή των εργασιών. Αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δηλώσουν ότι είναι αναρμόδιες για την λήψη τέτοιας απόφασης, να γίνει άμεσα προσφυγή κατά της αδειοδότησης της επιχείρησης και με προσφυγή στην δικαιοσύνη να επιδιωχθεί η αναστολή των εργασιών. Επιπλέον η Ανταρσία στο Αιγαίο δηλώνει ότι θα στηρίξει όποιες κινητοποιήσεις θα αποφασίσουν οι κάτοικοι της Λαγκάδας για να προστατεύσουν τις ζωές τους και το περιβάλλον του χωριού τους στην λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.   

Τέλος καλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Βορείου Αιγαίου να φέρει άμεσα το θέμα σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για όλες τις διαστάσεις του θέματος και για να ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων της Λαγκάδας.

 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/07/2019 - 15:56
Κώστας Μαρδάς

Μαζί με τον διεθνολόγο Αθανάσιο Δρούγο και τον πρέσβη επί τιμή Περικλή Νεάρχου, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος- συγγραφέας Κώστας Μαρδάς ανέλυσε τον κίνδυνο από την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, επισημαίνοντας όμως και τα λάθη της ελληνοκυπριακής πλευράς, καθώς Τσίπρας – Αναστασιάδης «παραμύθιαζαν» - όπως είπε – τον κόσμο πως οι συμμαχίες με Ισραήλ – Αίγυπτο – ΗΠΑ θα εμπόδιζαν κάθε τουρκική επιβουλή!

 

Παρακολουθείστε την εκπομπή στο αθηναϊκό περιφερειακό κανάλι ΑΡΤ, όπου οι καλεσμένοι μιλούν χωρίς να διακόπτονται από την παρουσιάστρια Φραντζέσκα Σαββοργινάκη… Κάτι σπάνιο για τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια…

 

artiria_17719_frantzeska_savvorginaki