Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Η "Ανθρώπινη διαδρομή" του Τάσου Ποδιά

Σάβ, 14/04/2018 - 18:52
Συνέντευξη του Τάσου Ποδιά

Ήταν και εξακολουθεί να είναι από τους πιο δραστήριους Καρδαμυλίτες και Χιώτες και έχει μια πλούσια γκάμα δραστηριοτήτων σε πολλούς τομείς στο ενεργητικό του. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Καρδαμύλων και πρόεδρο της ομάδας Νηρέας Τάσο Ποδιά που είναι ο προσκεκλημένος του Δημήτρη Φρεζούλη στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV», που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11 το βράδυ. Ένα πολύ ενδιαφέρον- και ταχυδρομικό- οδοιπορικό.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 07:37
Σύγχρονοι προσκρουτήρες καταρρέουν

Οπου προσκρουτήρες σύγχρονα αμορτισέρ, που βρίσκονται στα λιμάνια του σημερινού αιώνα, για να ακουμπά το πλοίο μαλακά την προβλήτα.

Στα λιμάνια του… 19ου αιώνα όπως αυτό της Χίου, το ρόλο αυτό τον παίζουν φθαρμένα λάστιχα φορτηγών ή λεωφορείων.

Οι πανάκριβοι λοιπόν αυτοί προσκρουτήρες στο λιμάνι Μεστών από την αχρηστία αρχίζουν να… φυλλοροούν. Τα λάστιχα ξεκολλούν από το σταθερό πλαίσιο, με κίνδυνο αυτά να βρεθούν στη θάλασσα. Αυτό που προς το παρόν κάνουν οι ψαράδες στα Μεστά είναι να τα συγκρατούν με… σχοινιά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια η απορία είναι μία. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει, να κτίσει, να αξιοποιήσει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διαβάζει τα δεκάδες άρθρα, δεν βλέπει φωτογραφίες. Γιατί δεν απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, που πετάχτηκαν στο λιμάνι Μεστών;

Δεμένοι με σχοινιά!