Η ΔΕΕΠ της ΝΔ υποβαθμίζει τα υπαρκτά προβλήματα στο ΕΚΑΒ Χίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ
Τετ, 10/08/2022 - 16:12

Το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Χίου, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε βάλλει κατά της ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι   με χθεσινή ανακοίνωσή της, «επιδιώκει αφενός να θολώσει τα νερά με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφετέρου να υποβαθμίσει, εν μέρει, το σοβαρότατο πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Χίου.»

Αναλυτικά σημειώνει:

«Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται σε αριθμούς που είναι αμείλικτοι:

1. Στο ΕΚΑΒ Χίου τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν 14 ενεργοί διασώστες.

2. Μας οφείλονται συνολικά 1419 ημέρες ρεπό και άδειες, τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει διότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση των τρέχοντων αναγκών των κατοίκων του νησιού μας και η διατήρηση της ασφάλειας τους στο μέτρο του εφικτού δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Τομέας.

3. Ψευδής και πλήρως συκοφαντική αποτελεί και η δήλωση στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου ότι επτά διασώστες δεν υπηρετούν ως οφείλουν. Η πραγματικότητα είναι ότι ένας εργαζόμενος τελεί σε άδεια συνταξιοδότησης, ένας εργαζόμενος έχει μερική απαλλαγή ένεκα σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και ακόμη ένας εργαζόμενος τελεί νομίμως σε άδεια ανατροφής τέκνου.

4. Οι υφιστάμενες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου απαιτούν την πρόσληψη τουλάχιστον 11 μόνιμων διασωστών προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια όλο το 24ωρο με δύο ασθενοφόρα.

Οι εργαζόμενοι επιχειρούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με άκρατο επαγγελματισμό, αυτοθυσία και αυταπάρνηση έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κάποιους να μετατρέψουν το σοβαρότατο πρόβλημα της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της Χίου σε ένα κομματικό παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα