Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Η ΔΙΑΝΟΧ στηρίζει τα ΑμΕΑ

Τετ, 24/06/2020 - 17:57

Και φέτος ο Δήμος Χίου και η ΔΙΑΝΟΧ στο πλαίσιο της εφαρμογής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στηρίζουν δυναμικά τα ΑμΕΑ και τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, προσφέροντας ένα τελευταίας τεχνολογίας αμαξίδιο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες ενός ωφελούμενου ατόμου.

 

Σε αυτήν τη βάση η ΔΙΑΝΟΧ  κατέβαλε το 80% του κόστους για την αγορά του εν λόγω υπερσύγχρονου αμαξιδίου, ενώ η αγάπη και το οικολογικό ενδιαφέρον των πολιτών κάλυψε το 20% της όλης προσπάθειας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρετώντας πιστά το στόχο της η ΔΙΑΝΟΧ που αποσκοπεί στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προαγωγή της ανακύκλωσης ως τρόπου ζωής, συνδυάζει τις άοκνες προσπάθειες για την άρση των αποκλίσεων και των περιορισμών που εμποδίζουν την επικοινωνία και την ένταξη των ατόμων με κινητικά προβλήματα να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δράσεις.

 

Τέλος, σε αγαστή συνεργασία με τη Δ/νση Πρόνοιας καταβάλλεται προσπάθεια για την επέκταση των τομέων στήριξης των ΑμΕΑ, ενώ προς τους πολίτες απευθύνεται το κάλεσμα της ακόμα μεγαλύτερης ευαισθησίας και ενεργοποίησης ως προς την ανακύκλωση, αφού και με τη δική τους συμμετοχή ο στόχος αγοράς και δεύτερου αμαξιδίου θα είναι ευκολότερα επιτεύξιμος.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 07:22

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ σημειώνοντας τα εξής:

Το να κλαίμε τη μοίρα μας είναι το ευκολότερο, το να φιλοσοφούμε ανάμεσα σε δύο φραπέδες ακόμα ευκολότερο, το να δούμε όμως την πραγματικότητα κατάμουτρα είναι το δυσκολότερο.

Και η πραγματικότητα λέει ότι ελλείψει ξένων εργατών, ο ένας πυλώνας του νησιού, που λέγεται μαστίχα, δεν μπορεί να δουλευτεί από χιώτικα εργατικά χέρια, πλην των ίδιων των παραγωγών, που δεν φτάνουν ή δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Τα νούμερα είναι δυστυχώς αμείλικτα για το φαινόμενο πλέον της τεμπελιάς, εκτός και εδώ δεν τολμάμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ας μιλήσουν όμως οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι επίσημα καταγεγραμμένοι 17.348 άνεργοι. Να πούμε ότι 5.000 από αυτούς αφορούν τη Χίο;

Ας το υποθέσουμε για να πάμε σε ένα άλλο νούμερο. Η ΕΜΧ, πρωτοπόρα και σε αυτό, εδώ και ένα δίμηνο άνοιξε μια σελίδα στο διαδίκτυο, όπου από τη μία οι παραγωγοί ζητούν εργάτες και από την άλλη άνεργοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και σοκαριστικό. Με δεδομένους αυτούς τους αριθμούς οι αιτούντες εργασία έλληνες άνεργοι είναι 14, από τους οποίους οι 10 Χιώτες, ηλικίας από 22 έως 52 χρόνων.

Αν κανείς θεωρήσει ότι το μεροκάματο ίσως είναι εξευτελιστικό να σημειώσουμε ότι όσοι προσλαμβάνονται, αυτό γίνεται υποχρεωτικά με εργόσημο, δηλαδή ο εργοδότης τους πληρώνει την ασφάλισή τους και προσφέρονται 5 ευρώ την ώρα. Λόγω της φύσης της εργασίας, αυτή γίνεται από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, χωρίς φυσικά να αποκλείει κανείς και εργασία περισσοτέρων ωρών.

Κοντολογίς ένας εργαζόμενος, σε χειρωνακτική φυσικά γεωργική απασχόληση, μπορεί να εισπράττει 30 ευρώ την ημέρα συν την ασφάλισή του.

Και όμως οι ενδιαφερόμενοι, επαναλαμβάνουμε, είναι μόνο 14, από τους οποίους ντόπιοι οι… 10.

Συγχαρητήρια, 10 για την κοινωνία που φτιάξαμε.

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας.