Η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου αποκαλύπτει τη γύμνια στην υγεία

Πέμ, 11/03/2021 - 09:41

«Η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην Αμανή, που ήρθε στην επικαιρότητα με το περιστατικό εμφράγματος σε κάτοικο, δείχνει για μια ακόμη φορά τη γύμνια του Δημοσίου συστήματος υγείας, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα (ΠΦ) στο νησί», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ που κάνει λόγο για τις «διαχρονικές ελλείψεις με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που αποκαλύπτουν όλο και πιο έντονα το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι υποδομές υγείας».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ύστερα από ένα χρόνο πανδημίας, οδηγός σε ασθενοφόρο δεν υπάρχει ούτε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καρδαμύλων (που καλύπτει 7 χωριά) όπως είχαμε καταγγείλει από πέρυσι τον Ιούνη, με αποτέλεσμα αυτό να κινείται με εθελοντές!

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενώ είναι υπερδραστήρια στο τσάκισμα του εισοδήματος και της σταθερής εργασίας.

Από την άλλη, εντείνει την καταστολή σε χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, σε γειτονιές, τρομοκρατώντας, χτυπώντας και βρίζοντας το λαό που διεκδικεί.

Εκμεταλλεύονται το lockdown για να κρατήσουν κλειστό το στόμα του λαού. Τώρα χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας διεκδίκησης προς την κυβέρνηση και το κράτος για να καλυφθεί η έλλειψη σε οδηγούς και οι ανάγκες σε στόλο στα ασθενοφόρα στο νησί, του ΕΚΑΒ, για πλήρη στελέχωση της ΠΦΥ και του Νοσοκομείου, για επάρκεια σε εμβολιαστική κάλυψη και για άμεση επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση».

Σχετικά Άρθρα