Η επίθεση στην Πρύτανη απόδειξη της... αλλεργίας του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστεία

Απάντηση του Πολιτικού Γραφείου Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, στις δηλώσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, κ. Μιχαηλίδη
Τετ, 08/09/2021 - 17:33

«Η επίθεση του κ. Μιχαηλίδη στην Πρύτανη του Παν. Αιγαίου, κ. Βιτσιλάκη, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυσανεξίας του ιδίου, αλλά και του κόμματος του απέναντι στην μορφωτική διαδικασία, την αριστεία, αλλά και την αντίθετη άποψη» αναφέρει σε επιστολή του προς τα μέσα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Τα Πανεπιστήμια μας χρειάζονται οικονομικούς πόρους, έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, διαδικασίες αξιολόγησης και φοιτητές με μορφωτικό επίπεδο και πρωτίστως διάθεση για μάθηση. Αυτά είναι και τα εχέγγυα για την καταξίωση. Η προηγούμενη κατάσταση βύθιζε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα σε καθεστώς ανυποληψίας και υπονόμευε το επίπεδο σπουδών που προσέφεραν.

Ο κ. Μιχαηλίδης βλέπει, δυστυχώς, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης και όχι ουσιαστικής πολιτικής. Επιμένει να υπεραμύνεται του παρωχημένου θεσμού του ασύλου, αλλά και της παντελούς απουσίας οποιουδήποτε κριτηρίου-βάσης για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Αντ’ αυτού, βάλλει κατά έγκριτων επιστημόνων και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις ιδεοληψίες του.

Στα εθνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, απαιτείται σοβαρότητα και συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντιλήφθηκαν ως Κυβέρνηση. Ελπίζουμε να το καταλάβουν ως αντιπολίτευση».

Σχετικά Άρθρα