Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

" Η Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη"

Ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Δρίβα στο Ομήρειο
Πέμ, 14/11/2019 - 19:55

" Η Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη".

Αυτό είναι το θέμα που θα αναπτύξει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Ομήρειο, ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας.

 

Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μεσολογγίου το 1962. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1984. Στη συνέχεια αποφοίτησε από διάφορα σχολεία του όπλου του, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Επίσης αποφοίτησε από τη Σχολή Πεζικού της Αμερικής, το Σχολείο Χειρισμού Διεθνών Κρίσεων στη Γερμανία ενώ παρακολούθησε διάφορα Σχολεία αφορώντα Στρατηγικές Αναλύσεις στην Πορτογαλία.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες του Στρατού ξηράς, στη Χίο, στον Έβρο, στη Βέροια, στο ΓΕΕΘΑ, στο Τμήμα ΝΑΤΟ και στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Επιρροής  την οποία και δημιούργησε εκ του μηδενός κατόπιν εντολής του Α΄ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου.

Υπηρέτησε επίσης σε ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα: Δύο φορές στην αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα Ιράκ και Κουβέιτ, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στο πλαίσιο αποστολής της ΕΕ, στα Σκόπια στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ, στο Κέντρο Στρατηγικών μελετών του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, στο Μιλάνο ως Διοικητής JLSG του ΝΑΤΟ και στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη ως Επιτελάρχης.

Το 2014 ως επιτελάρχης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας ενεπλάκη δραστικά στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση της Στρατιωτικής Επιχείρησης της ΕΕ EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με την εμπλοκή 22 κρατών μελών της ΕΕ.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του μετάλλια από την ελληνική πολιτεία ενώ επίσης τιμήθηκε δύο φορές με το μετάλλιο των ΗΕ και δύο φορές με το μετάλλιο του ΝΑΤΟ. Για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία του απενεμήθη το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Εθνικής Άμυνας. Τέλος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας του απένειμε το Μετάλλιο του Ιππότη της Τιμής και της Αξίας.

Ο Aντιστράτηγος Δρίβας είναι κάτοχος Master of Art από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας στην Εφηρμοσμένη Στρατηγική και τη Διεθνή Ασφάλεια. Ομιλεί την αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσες.

Eίναι δημότης και μόνιμος κάτοικος Χίου τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Νεαμονίτη και έχουν δύο παιδιά, τον Κώστα και τη Δέσποινα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 15:50

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης  συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χίου με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ κ. Σταύρο Τριτσώνη  και  κ.  Δημήτρη Κολυβά, τους οποίους συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου κ. Κώστας Νικολαΐδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Φεργαδιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου κ. Παντελή Ρούλη και από τον κ. Γιώργο Κουκούλα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αρτιότερη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης και υποδομών. Ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα παιδείας και ως εκ τούτου θα υποστηριχθούν προσπάθειες ανάδειξης και αναβάθμισής του σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο μείζονα θέση κατέχει και η διαιτησία, με ζητούμενο δικαιότερους αγώνες από καταρτισμένους διαιτητές.