Η "φωνή" του πολίτη στις περιφερειακές υπηρεσίες

Έτοιμος να αναλάβει δράση, ο Γ. Παπαδόπουλος, πρώτος "Συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης" στο Β. Αιγαίο
Πέμ, 30/09/2021 - 15:22

Το ρόλο του "Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης" παρουσίασε σήμερα με δηλώσεις του στην "Αλήθεια" ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο πρώτος που εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου.

Αρκετά "διαβασμένος" για τα καθήκοντά του, επεσήμανε ότι θα είναι ο ενδιάμεσος φορέας που θα δέχεται τις ενυπόγραφες καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων, που θα αφορούν ζητήματα εξυπηρέτησής τους από υπηρεσίες της περιφέρειας και θα τα διερευνά, ώστε μέσα σε ένα μήνα να τύχουν απάντησης.

"Στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα κακοδιοίκησης υπηρεσιών", ανέφερε ο κος Παπαδόπουλος και προανήγγειλε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα επιδιώξει να επισκεφθεί όλα τα νησιά της περιφέρειας, να έρθει σε επαφή με αιρετούς και προσωπικό, ώστε να καταγράψει τις ανάγκες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Η επόμενη κίνησή του μετά την καταγραφή και επεξεργασία των δεδομένων θα αφορά την εισήγηση που θα καταθέσει -μέσα στο 1ο 3μηνο του 2022- στον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός του “Συμπαραστάτη” έχει νομοθετηθεί από το 2010 και όσες προσπάθειες είχαν γίνει στο μεσοδιάστημα, είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο Χίου, δεν είχαν καρποφορήσει γιατί δεν υπήρχε η αυξημένη πλειοψηφία στη λήψη απόφασης, μιας απαιτείται το πρόσωπο που θα επιλεγεί να είναι ευρείας αποδοχής.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Γ. Παπαδόπουλου, που έλαβε 18 ψήφους και μπορεί να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το τέλος της θητείας του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Σχετικά Άρθρα