Χίος, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

"Η φωτιά σε αφορά" στα Ψαρά

Δευ, 15/07/2019 - 19:35

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ψαρών μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Ψαρά το Σάββατο  από το Δήμο Χίου σε συνεργασία με την WWF Ελλάς και άλλους φορείς με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών με τίτλο «Η Φωτιά σε Αφορά».

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου Χίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δασαρχείου Χίου, της Μητρόπολης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών αλλά και τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ΟΜΙΚΡΟΝ και Λιθίου για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχαν στους παρευρισκόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Με επιστολή τους στον Αστυνομικό Δ/ντή ζητούν να σταματήσει η κατάληψη ιδιοκτησιών τους από σκηνές
Πέμ, 19/09/2019 - 14:42

Αναμενόμενη ήταν για τους γνωρίζοντες την κατάσταση και την προϊστορία στο Χαλκειός  για την λειτουργία του ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της παραμονής εκεί πολλαπλάσιου από την χωρητικότητά του, αριθμού προσφύγων και μεταναστών,   η επιστολή που έστειλε το νέο τοπικό συμβούλιο του χωριού στον Αστυνομικό Δ/ντή, Δ. Αυγερινό, με την οποία θέτει το ζήτημα της καταπάτησης ιδιοκτησιών και ζητά την απομάκρυνσή τους.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Χίου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι έχουν καταπατηθεί ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις στις οποίες έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός σκηνών και διαμένουν περί τους τριακόσιους μετανάστες και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

Τόσο οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ουδέποτε ερωτήθηκαν όσο και το τοπικό συμβούλιο του Χαλκειούς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των σκηνών από τις ιδιωτικές εκτάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως πολίτες σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους".

 

H φωτογραφία είναι από παλαιότερη κινητοποίηση στο Χαλκειός, όταν πάλι στη Χίο Αστυνομικός Δ/ντής ήταν ο Δημήτρης Αυγερινός.