Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Η ΓΣΕΒΕΕ αρωγός στις διεκδικήσεις των νησιών για το ΦΠΑ

Τρί, 07/11/2017 - 10:52

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου οι Β. Παππάς και Μ. Κριμιζής, αντιπρόσωποι της ΟΕΒΕ Χίου, παρουσίασαν το μείζον πρόβλημα την επερχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Συνάμα επέδωσαν στη Γ.Σ. ψήφισμα με το οποίο ζητείται η κατάθεση τροπολογίας η οποία θα εξαιρεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την εξίσωση των συντελεστών ΦΠΑ και θα επαναφέρει στο παλαιό καθεστώς τα νησιά που έχουν ήδη υιοθετήσει το νέο μέτρο. Το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από τη ΓΣ και -μεταξύ άλλων αποφάσεων που ελήφθησαν- απεφασίσθη να στηρίξει η Συνομοσπονδία τη διατήρηση και επαναφορά των μειωμένων συντελεστών για α) την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων β) την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και γ) τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 07:37
Σύγχρονοι προσκρουτήρες καταρρέουν

Οπου προσκρουτήρες σύγχρονα αμορτισέρ, που βρίσκονται στα λιμάνια του σημερινού αιώνα, για να ακουμπά το πλοίο μαλακά την προβλήτα.

Στα λιμάνια του… 19ου αιώνα όπως αυτό της Χίου, το ρόλο αυτό τον παίζουν φθαρμένα λάστιχα φορτηγών ή λεωφορείων.

Οι πανάκριβοι λοιπόν αυτοί προσκρουτήρες στο λιμάνι Μεστών από την αχρηστία αρχίζουν να… φυλλοροούν. Τα λάστιχα ξεκολλούν από το σταθερό πλαίσιο, με κίνδυνο αυτά να βρεθούν στη θάλασσα. Αυτό που προς το παρόν κάνουν οι ψαράδες στα Μεστά είναι να τα συγκρατούν με… σχοινιά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια η απορία είναι μία. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει, να κτίσει, να αξιοποιήσει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διαβάζει τα δεκάδες άρθρα, δεν βλέπει φωτογραφίες. Γιατί δεν απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, που πετάχτηκαν στο λιμάνι Μεστών;

Δεμένοι με σχοινιά!