Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Η ΓΣΕΒΕΕ αρωγός στις διεκδικήσεις των νησιών για το ΦΠΑ

Τρί, 07/11/2017 - 10:52

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου οι Β. Παππάς και Μ. Κριμιζής, αντιπρόσωποι της ΟΕΒΕ Χίου, παρουσίασαν το μείζον πρόβλημα την επερχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Συνάμα επέδωσαν στη Γ.Σ. ψήφισμα με το οποίο ζητείται η κατάθεση τροπολογίας η οποία θα εξαιρεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την εξίσωση των συντελεστών ΦΠΑ και θα επαναφέρει στο παλαιό καθεστώς τα νησιά που έχουν ήδη υιοθετήσει το νέο μέτρο. Το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από τη ΓΣ και -μεταξύ άλλων αποφάσεων που ελήφθησαν- απεφασίσθη να στηρίξει η Συνομοσπονδία τη διατήρηση και επαναφορά των μειωμένων συντελεστών για α) την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων β) την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και γ) τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 09:46

Έχοντας στην φαρέτρα τους ισχυρό όπλο την φωνή των πολιτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου που διαμαρτυρήθηκαν χθες ειρηνικά ζητώντας να υπάρξει επιτέλους σωστή διαχείριση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, αρνούμενοι τη συνέχιση λειτουργίας των υφιστάμενων κέντρων όπου οι άνθρωποι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες καθώς και τη δημιουργία νέων υπερδομών, σήμερα στις 10 το πρωί ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι Δήμαρχοι των νησιών θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να μεταφέρουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους που συνοψίζεται σε ένα ψήφισμα.

Ήδη από τη Χίο βρίσκονται στην Αθήνα για το συγκεκριμένο σκοπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Στέλιος Καμπούρης και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.