«Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε. Ο φασισμός;»

Συζήτηση στο Αντίβαρο τη Δευτέρα 8 Nοεμβρίου με τον Κωστή Παπαϊωάννου
Παρ, 05/11/2021 - 14:51

Μια συζήτηση μέσω διαδικτύου με τον Κωστή Παπαϊωάννου θα πραγματοποιηθεί στο Αντίβαρο τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στις 7.30 μ.μ., με θέμα τη φασιστική βία και τον καθημερινό εκφασισμό.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, "'ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ο φασισμός σηκώνει ξανά κεφάλι. Καταδικασμένοι νεοναζί αποφυλακίζονται. Πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα φασιστικής βίας ; Πώς απαντάμε στον εκφασισμό στην καθημερινή ζωή; Πώς συντελείται η διάδοση των ιδεών της Άκρας Δεξιάς; Ποιος ο ρόλος οργανώσεων, συλλογικοτήτων, απλών πολιτών στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων;

Για όλα αυτά θα συζητήσουμε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ώρα 7.30 μ.μ. στον κοινωνικό χώρο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44, Χίος) σε ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου με τον ιστορικό και συγγραφέα Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή και το τελευταίο του βιβλίο «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά».

Ποιος είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix. Διευθύνει την πρωτοβουλία «ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς».

Ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας την περίοδο 1996-2003. Από το 2006 ώς το 2015 εκλεγόταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2015-2016).

Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Έχει εργαστεί ως ερευνητής για θέματα εκπαίδευσης, διά βίου μάθησης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά εργαλεία για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Σχετικά Άρθρα