Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Η ηλεκτρονική, αυτόματη και άμεση έκδοση των συντάξεων είναι προτεραιότητά μας

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στο ΣΚΑΪ 100,3 και το Ράδιο - αλήθεια
Τετ, 10/07/2019 - 17:44

Ο Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε συνέντευξη σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3 Fm και μίλησε για το Ασφαλιστικό. Η συνέντευξη μεταδόθηκε και μέσω του Ράδιο - αλήθεια.

Όπως επισήμανε και ο ίδιος, το Ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο. Ξεκινώντας ανέφερε πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου, προς μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός ανέφερε πως η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο ίδιος, ο Υπουργός εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν.

Εν συνεχεία, ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 10:54

Τελευταία ημέρα σήμερα για τις εκλογές στο σωματείο των οικοδόμων και ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο συνδυασμών που διεκδικούν θέσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Απάντηση στην ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων εξέδωσε ο Οικοδομικός Ενωτικός Συνδυασμός χαρακτηρίζοντας ανακριβή όσα υποστηρίζονται από τον συνδυασμό της ταξικής ενότητας που υπάγεται στο ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Ο ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ πλειοψηφούν συνδυασμός του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Χίος, 15 Νοεμβρίου 2019 Με τη παρούσα επιστολή θέλουμε να απαντήσουμε στους συναδέλφους; του συνδυασμού ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ (πρόσκεινται στο Π.Α.ΜΕ.) για τις ανακρίβειες που διαδίδουν στα ΜΜΕ μιας και η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια να πολώσουν το κλίμα για άλλη μια φορά. Πρέπει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και στους συναδέλφους οικοδόμους-μέλη του Σωματείου ότι είχε γίνει πρόταση από τον συνδυασμό ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ προς τους εκπροσώπους του συνδυασμού ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2019 να συνθέσουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι μαζί, κάτι το οποίο αρνήθηκαν κατηγορηματικά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτοί που επέλεξαν εδώ και χρόνια να είναι ΜΟΝΟΙ τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις, ΜΟΝΟΙ τους στην κοινωνία, άραγε πως αντιλαμβάνονται την ΕΝΟΤΗΤΑ; Οι Ενωμένοι Οικοδόμοι συνεχίζουμε όλοι μαζί! Κανείς μόνος του! Απέναντι στο διαιρεί και βασίλευε προτάσσουμε το η ισχύς εν τη ενώσει. Οι παριστάνοντάς τους ενωτικούς ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα του κόμματος ας μείνουν στην μοναξιά τους. Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι οικοδόμοι ξέρουν ποιοι είναι οικοδόμοι και ποιοι όχι, ποιοι έχουν υποψηφίους μη οικοδόμους στο ψηφοδέλτιο τους, γι αυτό τη συναινετική πρόθεση να μην την ερμηνεύουν ως αδυναμία γιατί αυτοί θα χάσουν. Καλούμε όλους τους συνάδελφους οικοδόμους να δώσουν το παρόν και να προσέλθουν στη κάλπη σήμερα τελευταία μέρα της εκλογικής διαδικασίας Παρασκευή 15/11/2019 ώρες 15:30-20:30 στο Εργατικό Κέντρο Χίου."