Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Η ΚΝΕ για τα ναρκωτικά

Τρί, 30/06/2020 - 19:54

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην Χίο, πραγματοποίησαν εξόρμηση-συζήτηση στην Απλωταριά, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών. Έστειλαν ένα πολύ δυνατό  μήνυμα, ιδιαίτερα φέτος που για την αντιμετώπιση της πανδημίας η ατομική ευθύνη αποθεώθηκε, που ο εγκλεισμός μεγάλωσε τα αδιέξοδα για τους νέους με την αβεβαιότητα για τη δουλειά, για την επόμενη ημέρα, που αυξήθηκε η χρήση.

Συζήτησαν με κόσμο όλων των ηλικιών, την ανάγκη σήμερα κάθε νέος και νέα να πει ΟΧΙ στα ναρκωτικά. Συζητήθηκε η ανάγκη της πάλης ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πείνα, πολέμους και που καλλιεργεί τη χρήση των ναρκωτικών, έτσι ώστε ο λαός και η νεολαία να μένουν σκυφτοί και με θολωμένο το μυαλό.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και το ταμπλό που είχε στηθεί, στο οποίο ο καθένας μπορούσε να γράψει το μήνυμα του ενάντια στα ναρκωτικά.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 07/07/2020 - 17:15

Στις 8 Απριλίου ο κ. Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από την παράταξη του κ. Βουρνού έδωσαν το πράσινο φως στον Υπουργό Μετανάστευσης για την υλοποίηση προειλημμένης απόφασης που αφορούσε στην δημιουργία νέας δομής «καραντίνας». Το επιχείρημα ήταν να «θωρακίσουμε» το νησί.
Αύριο, 8 Ιουλίου, τρεις μήνες μετά, λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο ώστε να μπορεί να επιτελέσει( ; ) το ρόλο του!
Με την ολοκλήρωση των εργασιών είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώνεται και ο χρόνος της μίσθωσης και να ζητηθεί παράταση.......

Είναι προφανές πλέον ότι καμία «υγειονομική θωράκιση» δεν εξασφαλίστηκε. Και το πρόβλημα θα ήταν εδώ αν το λιμενικό σώμα και ο στρατός δεν είχαν «στεγανοποιήσει» τα σύνορα, όπως ο ρόλος τους προβλέπει. Ευτυχώς που σε αυτό δεν προβλέπεται εμπλοκή του κ. Δημάρχου και του κ. Υπουργού Μετανάστευσης γιατί το μόνο που θα είχαμε θα ήταν ένα νησί γεμάτο δομές.
Και δεν μπορεί πλέον να γίνει κατανοητό γιατί και πάλι ενέπλεξαν το στρατό στη διαμόρφωση του κτιρίου, ο ρόλος του προφανώς δεν είναι αυτός.

Το ψέμα είναι κακός σύμβουλος και οι επικοινωνιακές κορώνες δεν λύνουν τα προβλήματα. Δεν αποσυμφορούν το νησί. Δεν οδηγούν στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Δεν θωρακίζουν το νησί.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΥΓ. Σε ό,τι δε αφορά στον λαϊκισμό (που συλλήβδην κατηγόρησε όλες τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Υπουργός όταν αναδείξαμε το θέμα) ο θυμόσοφος λαός λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.