Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Η ΛΑΣ κατά του Κ. Μουτζούρη

Ανακοίνωση της ΛΑΣ για ανάρτηση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
Τρί, 29/10/2019 - 19:17

 

Εισβολές και Ισλαμοποίηση της χώρας και του Β. Αιγαίου υπονοεί μέσω των απαράδεκτων αναρτήσεών του ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουντζούρης.

«Η κυβέρνηση μας οφείλει ένα νέο όχι στη νέα εισβολή (Βόρειο Αιγαίο 28-10-19)»
Κώστας Μουτζούρης. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στο προσωπικό του προφίλ στο f/β.

Ο εν λόγω πολιτικός άνδρας, Περιφερειάρχης Β Αιγαίου, δεν βρήκε να πει κουβέντα για την «εισβολή» ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο στο Βόλο, για τις επεκτάσεις των βάσεων ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, για τα σχέδια αποθήκευσης πυρηνικών στον Άραξο.
Δε βρήκε τίποτα να πει για το μακέλεμα των λαών στη μέση Ανατολή, στη Λιβύη και αλλού που δημιουργούν τις εκατόμβες προσφύγων και μεταναστών.
Όχι δε βρήκε να πει κουβέντα για το φασισμό και τα παραπληρώματά του το ρατσισμό και την ξενοφοβία ανήμερα 28ης Οκτωβρίου.

Δε βρήκε να πει κουβέντα για την επαίσχυντη «εισβολή» της ΕΕ και των συμφωνιών της που εγκλωβίζουν στα νησιά μας τους πρόσφυγες και μετανάστες και έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε φυλακή.
Ούτε καν δεν προσδιόρισε το θέμα στην επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και στην εισβολή στη Συρία!
Βγήκε να σπείρει μίσος στην περιφέρεια Β Αιγαίου ο « ακαδημαϊκός δάσκαλος», με τη γελοία και αντιεπιστημονική θεωρία της Ισλαμοποίησης, γι’ αυτό και από κάτω στα σχόλια της ανάρτησής του αλυχτούν μια σειρά ρατσιστές και μισάνθρωποι.

Με περίσσευμα ελαφρότητας και με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, σπέρνει ανέμους στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου που δοκιμάζεται και πάλι από τα κύματα προσφύγων εξ αιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου και της Τουρκικής εισβολής, δοκιμάζεται και πάλι μέσα από τις εξαντλημένες αντοχές των κατοίκων των νησιών, που δυστυχώς εκμεταλλεύονται, ρατσιστές και φασίστες για να χύνουν το δηλητήριό τους για να ζητάνε να πνίγονται άνθρωποι μέσα από τη δήθεν φύλαξη συνόρων και τα γνωστά πογκρόμ εναντίον τους.
Πρέπει να βρει τείχος μέγα η θεωρία του. Είναι θεωρία του παρελθόντος των δωσίλογων, των ναζί που αιματοκύλισαν τους λαούς, είναι θεωρία που στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη πρέπει να καταδικαστεί από όλους όσους αντιστέκονται στο μίσος και στην απανθρωπιά.

Τώρα να κλείσουν τα Hot spots στα νησιά μας.

Τώρα να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Να μην ισχύσει καμιά συμφωνία ΕΕ όσον αφορά τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και να προμηθευτούν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

Μπλόκο στους φασίστες διαχρονικά πιστοί στον αντιφασιστικό αγώνα των προγόνων μας.

Σχετικά Άρθρα

Αναπροσαρμόζονται οι όροι παροχής του οικονομικού βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο
Πέμ, 02/07/2020 - 11:25

«Σώμα δικηγόρων» για τη συνδρομή των Υπηρεσιών Ασύλου ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων, συστήνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η εκπαίδευση και οι όροι συμμετοχής δεν έχουν ακόμα εξειδικευθεί;

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο «αρχικά, το νέο μητρώο θα λειτουργήσει, εντός του επόμενου τριμήνου, στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου και Σάμου». 

Η σύσταση του μητρώου εισηγητών - βοηθών χειριστών ασύλου θα μπορούν να ενταχθούν οι δικηγόροι, γίνεται σε εφαρμογή όσων προβλέπονταν στον ν. 4686/2020, που ψηφίστηκε τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται, «οι βοηθοί χειριστές - δικηγόροι θα παρίστανται κατά τη συνέντευξη, θα συντάσσουν και θα παραδίδουν την εισήγησή τους, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς του αιτούντος, τα πρακτικά της συνέντευξης και διεξάγοντας αντικειμενική έρευνα». Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίζονται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις της εγγραφής των εισηγητών - βοηθών χειριστών ασύλου στο νέο Μητρώο. Με απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, θα οριστεί ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας επιλογής, αλλά και ο αριθμός των δικηγόρων για τη συμπλήρωση του μητρώου, όπως και η κατανομή τους ανά περιφερειακή υπηρεσία.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται οι όροι και τα ποσά για την παροχή οικονομικού βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο (μέσω κοινοτικών κονδυλίων), με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

Το οικονομικό βοήθημα δίδεται με σκοπό την αντιμετώπιση βασικών αναγκών διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, προσωπικής υγιεινής, τηλεπικοινωνιών, μετακινήσεων εντός του τόπου διαμονής και βασικές σχολικές και φαρμακευτικές δαπάνες. Η ανάληψη μετρητών επιτρέπεται έως ποσοστό 20% του μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος.

Προβλέπεται οικονομικό βοήθημα:

• 150 ευρώ για ένα άτομο.

•  320 ευρώ για οικογένεια δύο έως τρίων ατόμων.

• 420 ευρώ για οικογένεια τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

• 490 ευρώ για οικογένεια έξι ατόμων και άνω.

Το οικονομικό βοήθημα, εφόσον οι ωφελούμενοι διαμένουν σε δομή όπου καλύπτεται η σίτιση, διαμορφώνεται ως εξής:

• 75 ευρώ για ένα άτομο.

• 160 ευρώ για οικογένεια δύο έως τριών ατόμων.

• 210 ευρώ για οικογένεια τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

• 245 ευρώ για οικογένεια έξι ατόμων και άνω.

Η παροχή του οικονομικού βοηθήματος τερματίζεται αυτοδίκαια εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνωστοποίηση, στον υπεύθυνο του προγράμματος, της επίδοσης απόφασης χορήγησης διεθνούς προστασίας ή τελεσίδικης απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης διεθνούς προστασίας.