Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Η ΛΑΣ ζητά πλοίο στα Ψαρά

Επιστολή στον πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου
Δευ, 18/11/2019 - 18:32

 

 

 

 

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του προγραμματισμένου ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου «Psara Glory» το νησί των Ψαρών έχει σοβαρά προβλήματα σύνδεσης-επικοινωνίας με τη Χίο. (Η όποια προσπάθεια να  μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα το πλοίο Νήσος Σάμος, δεν λύνει το πρόβλημα)

Επειδή, η περίοδος δεξαμενισμού προβλέπεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δε χειμερινή περίοδος εγκυμονεί σοβαρά καιρικά προβλήματα, κατά συνέπεια ο πιθανός ερχομό του κατά πολύ μικρότερου πλοίου «Μεγαλόχαρη» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Φούρνοι-Άγιο Κήρυκο, δεν εγγυάται την πραγματοποίηση του δρομολογίου και την ασφάλεια των επιβατών.

Ζητάμε την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την άμεση δρομολόγηση  πλοίου της ίδιας χωρητικότητα με το «Psara Glory» για την σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

 

 

                                                                                                Μετά τιμής,

 

                                                                                            Αμπαζής Γεώργιος

                                                                 Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου

  •                                                                                                 Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχετικά Άρθρα

Τόνισε ο καθηγητής Ι. Μάζης στο Ομήρειο
Σάβ, 14/12/2019 - 21:13

Κατευθύνσεις ως προς την επίλυση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, κατέθεσε στην ομιλία του ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, καλεσμένος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου ο κ. Μάζης μίλησε για τις νέες συνθήκες αστάθειας, που έχουν διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής σκιαγράφησε το προφίλ των μεταναστών-προσφύγων, που φτάνουν στη χώρα μας τονίζοντας ότι κατά την γνώμη του αλλά και τις διεθνείς συνθήκες, δεν πρέπει να θεωρούνται πρόσφυγες καθώς έρχονται στην Ελλάδα από μια χώρα στην οποία ζουν με ασφάλεια ( εννοώντας την Τουρκία) στην οποία μάλιστα, όπως ανέφερε, έχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να φτιάξει δομές για την φιλοξενία τους.

Αναφορικά με τρόπους επίλυσης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ρεύματος προς την χώρα μας και την Ευρώπη, ο κ.Μάζης υπογράμμισε ότι ανάμεσα σε όλα εκείνο που πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως φυλάσσονται τα  χερσαία, η διαχείριση των Ευρωπαϊκών χρημάτων  για το μεταναστευτικό-προσφυγικό μόνο από την Ελληνική Κυβέρνηση και όχι μέσω των  ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη  Ελλάδα  και άλλα ζητήματα.
Παράλληλα ο κ .Μάζης τόνισε τον συνεχή αγώνα που κάνουν τα πληρώματα και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι κατά την δική του άποψη για να γίνεται φύλαξη συνόρων πρέπει να γίνεται διάσωση, όπου απαιτείται, καταγραφή πάνω στο σκάφος του Λιμενικού και ταυτόχρονη επιστροφή με ασφαλή μέσο στην χώρα προέλευσης, ενώ αναφερόμενος στην FRONTEX,  τόνισε ότι πιστεύει ότι μάλλον «δυσκολεύει» την φύλαξη των συνόρων παρά την ενισχύει.

Αμέσως μετά την ομιλία του ακολούθησε συζήτηση με το κοινό  με συντονιστή τον Χρήστο Καραχάλιο.