Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Η μεταναστευτική άλωση με την σφραγίδα- έγκριση του ίδιου του Υπουργού!

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Παρ, 22/11/2019 - 18:11

Φανταστείτε ένα κράτος που αγκομαχεί να προσφέρει υπηρεσίες εξαιτίας της δαιδαλώδους νομοθεσίας και δομής του.

Φανταστείτε ένα κράτος που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, γιατί αμέσως μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση παρουσιάζεται και η μεταναστευτική.

Φανταστείτε ένα κράτος που σχεδόν όλοι οι βουλευτές του επαγγέλλονται ταχεία διεκπεραίωση της εξέτασης ασύλου ως λύση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, εξαιτίας της συσσώρευσης άνω των 60.000 αιτήσεων.

Τί νομίζετε ότι θα κάνει, ΟΧΙ για να βρεθεί λύση, αλλά για να συμβεί ακριβώς το αντίθετο;

Να προκληθεί δηλαδή, το καθοριστικό ''έμφραγμα'' στον ήδη εξαντλημένο κρατικό μηχανισμό.

Μήπως το να γίνει επιδότηση με μετρητά, σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αιτούντες άσυλο; Κι όμως! Με επίσημη Υπουργική απόφαση, με ανοικτό κάλεσμα ανά τον κόσμο, προστέθηκε νέα συσσώρευση χιλιάδων αιτήσεων !

Ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, στις 22 Φεβρουαρίου του 2019, με Υπουργική Απόφαση, επιδοτεί επισήμως μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, με μετρητά μέσω κάρτας, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους αιτούντες άσυλο (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Β΄853/ 12-3-2019).

http://www.nomotelia.gr/photos/File/853B-19.pdf
Και το χειρότερο;
Σε περίπτωση έκδοσης πρωτοβάθμιας αρνητικής απόφασης ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να ασκηθεί προσφυγή, αλλιώς παύουν οι παροχές, δηλαδή τα μετρητά μέσω κάρτας (άρθρο 8 παρ. 2).

Και το ακόμα χειρότερο;
Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται και έχει ισχύ ακόμα και σήμερα. Συνεχίζεται δηλαδή και από την τωρινή κυβέρνηση!
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019