Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Η μεταναστευτική άλωση με την σφραγίδα- έγκριση του ίδιου του Υπουργού!

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Παρ, 22/11/2019 - 18:11

Φανταστείτε ένα κράτος που αγκομαχεί να προσφέρει υπηρεσίες εξαιτίας της δαιδαλώδους νομοθεσίας και δομής του.

Φανταστείτε ένα κράτος που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, γιατί αμέσως μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση παρουσιάζεται και η μεταναστευτική.

Φανταστείτε ένα κράτος που σχεδόν όλοι οι βουλευτές του επαγγέλλονται ταχεία διεκπεραίωση της εξέτασης ασύλου ως λύση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, εξαιτίας της συσσώρευσης άνω των 60.000 αιτήσεων.

Τί νομίζετε ότι θα κάνει, ΟΧΙ για να βρεθεί λύση, αλλά για να συμβεί ακριβώς το αντίθετο;

Να προκληθεί δηλαδή, το καθοριστικό ''έμφραγμα'' στον ήδη εξαντλημένο κρατικό μηχανισμό.

Μήπως το να γίνει επιδότηση με μετρητά, σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αιτούντες άσυλο; Κι όμως! Με επίσημη Υπουργική απόφαση, με ανοικτό κάλεσμα ανά τον κόσμο, προστέθηκε νέα συσσώρευση χιλιάδων αιτήσεων !

Ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, στις 22 Φεβρουαρίου του 2019, με Υπουργική Απόφαση, επιδοτεί επισήμως μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, με μετρητά μέσω κάρτας, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους αιτούντες άσυλο (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Β΄853/ 12-3-2019).

http://www.nomotelia.gr/photos/File/853B-19.pdf
Και το χειρότερο;
Σε περίπτωση έκδοσης πρωτοβάθμιας αρνητικής απόφασης ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να ασκηθεί προσφυγή, αλλιώς παύουν οι παροχές, δηλαδή τα μετρητά μέσω κάρτας (άρθρο 8 παρ. 2).

Και το ακόμα χειρότερο;
Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται και έχει ισχύ ακόμα και σήμερα. Συνεχίζεται δηλαδή και από την τωρινή κυβέρνηση!
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 18:07
Ν. Μηταράκης

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα μεταβεί στη Χίο, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Συγκεκριμένα, στις 12.00, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, όπου και θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου,  Παντελή Μπουγδάνο.

Στη συνέχεια στην 1.00 μ. θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου,  Σταμάτη Κάρμαντζη, η οποία θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο του νησιού. Μετά το πέρας της, ο κ. Μηταράκης θα κάνει δηλώσεις στα παρευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης.