Η «μικρότερη» δομή στη Λεσβο υπερδιπλάσια της Μόριας!

Σε κινητοποιήσεις προτρέπει ο περιφερειακός σύμβουλος Στρ. Γεωργούλας
Πέμ, 17/09/2020 - 15:16

Η «μικρότερη» δομή στη Λεσβο υπερδιπλασιάζει τη χωρητικότητα της Μόριας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος» , Στράτος Γεωργούλας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων το πρωί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο ίδιος προτρέπει σε κινητοποιήσεις αναφέροντας αναλυτικά τα παρακάτω:

"Στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων με τον αρμόδιο Υπουργό Μετανάστευσης, αποκαλύφθηκαν τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης προς το λαό της Λέσβου. Σε αντίστοιχες ερωτήσεις που κάναμε προς τον κο Μηταράκη, αναδείχθηκαν τα εξής:

1. Η απειλή της κυβέρνησης προς τους νησιώτες παραμένει. Δομή θα υπάρχει είτε στο Καρά Τεπέ είτε σε χώρο που θα υποδείξουν τα αυτοδιοικητικά συμβούλια.

2. Αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο- Χίο τον προηγούμενο Φεβρουάριο

3. Η κυβέρνηση θα φτιάξει μια «μικρότερη» δομή στη Λεσβο υπερδιπλασιάζοντας τη χωρητικότητα της Μόριας, φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη δομή της Ευρώπης.

4. Η νέα δομή θα είναι «κλειστή» στον τίτλο και ανοικτή στην πράξη.

5. Η κυβέρνηση ψήφισε σε Νόμο το γεωγραφικό αποκλεισμό στα νησιά αλλά το έκανε γιατί το είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση

6. Η κυβέρνηση κάνει σεβαστή τη βούληση κατοίκων σε όλη τη χώρα που δεν θέλουν ΚΥΤ στην περιοχή τους, αλλά δεν κάνει το ίδιο για τους κατοίκους του Β. Αιγαίου.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μετανάστευσης, το είπε καθαρά σε αυτή τη συνάντηση. Είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης με αυτές τις διαστάσεις του νέου ΚΥΤ που αναλογούν στην αστυνομική δύναμη των 350 στελεχών που θα ανήκουν στη νέα Αστυνομική Διεύθυνση του Καρά Τεπέ.

Το ζήτημα είναι ποιες θα είναι οι ενέργειες μας σε απάντηση αυτών των επιθετικών ενεργειών της κυβέρνησης. Στο συμβούλιο που ακολούθησε ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη να δώσει τα πρακτικά της σύσκεψης των φορέων που αρνήθηκαν την πρόταση κινητοποιήσεων (γιατί ο λαός της Λέσβου αξίζει διαφάνεια), τον ρωτήσαμε σε τι ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει η Περιφέρεια για τον έλεγχο νομιμότητας των εργασιών στο Καρά Τεπέ.

Ως προς την τελική μας πρόταση, ζητήσαμε τη συμμετοχή όλων μας σε μεγάλες κινητοποιήσεις από κοινού με όσους ζητούν το ίδιο πράγμα, (δηλαδή τους αιτούντες άσυλο)- να τελειώσουμε με αυτή την αθλιότητα".

Σχετικά Άρθρα