Η Μόρια και η ΒΙΑΛ είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Κανείς όμως δεν συζητάει για κάτι άλλο.

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 31/07/2020 - 19:55

Από τον Μάρτιο περιμένει ο Πρωθυπουργός τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. Η πρόταση “δεν συζητάω τίποτα, δεν θέλω τίποτα” στην πράξη ισοδυναμεί "διατηρείστε αυτό που έχουμε σήμερα". Αν θεωρούμε ότι η Μόρια, αυτή τη στιγμή καλύπτει τις τοπικές ανάγκες και είναι αυτό που εκφράζει τις επιθυμίες όλων, ας μείνει η Μόρια όπως είναι.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο "Νησί" της Μυτιλήνης ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην Ανθή Παζιάνου τα εξής: 

"Ως νησιώτης, θέλω να τονίσω ότι αυτό που βιώνω στην Μόρια και τη ΒΙΑΛ, με την ανοικτή άναρχη δομή, με τη ζούγκλα των 200 στρεμμάτων που υπάρχει στην πράξη, ανεξαρτήτως αν κάποιοι το βλέπουμε ή όχι, είναι ό,τι χειρότερο σενάριο μπορεί να υπάρξει.

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μία μικρότερη δομή, με πολύ λιγότερη χωρητικότητα από αυτή που είναι σήμερα, με διπλή περίφραξη, με πύλη εισόδου- εξόδου, με έλεγχο αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν με κάρτες, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν άτομα-ΜΚΟ που δεν έχουν εξουσιοδότηση μέσα στη δομή. Δομές που θα είναι κλειστές το βράδυ, ώστε να νιώθει και μία ασφάλεια η τοπική κοινωνία, με κλειστούς χώρους ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ για όσους που πρέπει να επιστραφούν στις χώρες καταγωγής τους, με ειδικούς χώρους διαμονής για τα ασυνόδευτα παιδιά και τους ευάλωτους, με μια χωρητικότητα υποπολλαπλάσια από την σημερινή. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ πιο καλό για τα νησία από αυτό που έχουμε σήμερα"

 

o_ypoyrgos_metanasteysis_asyloy_notis_mitarakis_milaei_sto_nisi_99fm

Σχετικά Άρθρα