Η ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ. στην Πυροσβεστική

Τετ, 16/05/2018 - 20:27
φωτο από την επίσκεψη

Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε και ΔΗΜ.Τ.Ο Χίου επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προετοιμασίες της Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

"Μετά από ένα έτος- ρεκόρ σε αριθμό πυρκαγιών (μόλις 10 πυρκαγιές το 2017 με 15 περίπου στρέμματα καμένης έκτασης) και παρά τις σημαντικές και διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, διαπιστώσαμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου είναι πανέτοιμη, εκπαιδευμένη και ενημερωμένη ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Παράλληλα λάβαμε γνώση και για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, με επισκέψεις σε σχολεία και φορείς και τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί το νησί μας, που δυστυχώς σχεδόν κάθε χρόνο ταλαιπωρείται από πυρκαγιές, με επιπλέον προσωπικό και οχήματα ώστε το 2018 να αποτελέσει μία ήρεμη, από άποψη συμβάντων, περίοδος.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης βέβαια εναπόκειται και σε όλους εμάς. Ας συνδράμουμε και εμείς στο τιτάνιο έργο των πυροσβεστών, απλά επιδεικνύοντας μεγάλη προσοχή!"

Σχετικά Άρθρα