Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Η παρουσία του Ν. Μηταράκη πυροδότησε το δημοτικό συμβούλιο

Κατά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη ο υφυπουργός πήρε τεράστιο ρίσκο
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 14/01/2020 - 14:46
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Μπορεί να καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν χθες στο Δημαρχείο Χίου ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αλλά ο ίδιος σε συνέχεια της γραπτής δήλωσής του, μιλώντας το πρωί στο Ράδιο “Αλήθεια” εξέφρασε την άποψη ότι ο Υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης πήρε τεράστιο ρίσκο πηγαίνοντας στη συνεδρίαση και με την παρουσία πυροδότησε το κλίμα.

“Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ειλημμένη”, ανέφερε ο κος Μιχαηλίδης θεωρώντας ότι η παρουσία του κου Μηταράκη δεν προσέθεσε τίποτα επί της ουσίας, σε σχέση με τα ήδη γνωστά από κυβερνητικές ανακοινώσεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες τους για τα περί οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. 

Εστίασε κυρίως στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που δημιουργείται εξαιρετικά επικίνδυνη, επισήμανε ότι δεν είναι βέβαιος αν στο μέλλον θα συμμετέχει σε νέα σύσκεψη του άτυπου οργάνου των “4” (βουλευτών, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου) και συμβούλεψε τον συνάδελφό του Βουλευτή της ΝΔ να μην εξαγγέλλει πολλά.

Παρουσιάζουμε σχετικό ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξής του.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 19:45

Οι αλληλέγγυοι στην Χίο είμαστε ενάντια στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε δομή κλειστή που θυμίζει ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ανοιχτή δομή τύπου ΒΙΑΛ που εξαθλιώνει όσους διαβούν εκεί καθώς και τους κατοίκους της περιοχής.

 Έχουμε τοποθετηθεί από καιρό ενάντια στην συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα καθώς και ενάντια  στον χρόνιο  περιορισμό των προσφύγων στα νησιά.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι  προβλήματα κοινά με εμάς τους έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά (πόλεμος, οικονομικές συνθήκες κλπ). Αντί λοιπόν να καλεστούν και οι πρόσφυγες να είναι μαζί μας στην διαμαρτυρία, οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι περί τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο προσπαθούν να προπαγανδίσουν τα γνωστά ψέματα και την κινδυνολογία σχετικά με την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της αντικατάστασης πληθυσμού.  

Στην συγκέντρωση της Τετάρτης δεν θα λάβουμε μέρος, γιατί το επίσημο πλαίσιο όπως αυτό διατυπώνεται με αφίσες, με συνθήματα και με κάθε άλλο τρόπο, διανθίζεται με τα σενάρια της ακροδεξιάς προπαγάνδας για δήθεν ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Δεν  συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή  της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..