«Η Τουρκία δεν έχει πιά την δύναμη στο μεταναστευτικό να εκβιάζει την Ευρώπη»

Συνέντευξη του Νότη Μηταράκη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/11/2021 - 20:24

«Η Τουρκία δεν έχει πιά την δύναμη στο μεταναστευτικό να εκβιάζει την Ευρώπη. Της την αφαιρέσαμε εμείς με την φύλαξη των συνόρων».

Αυτή την άκρως πολιτική απάντηση δίνει ο υπουργός Μετανάστευσης σε μια συνέντευξη του στην "Αλήθεια ΤV" ως αποτίμηση της πρόσφατης συνάντησης του με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στην Αγκυρα.

Αυτή είναι τα ταυτόχρονα και η απάντηση μας, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, στην πράξη, στην ολλανδή δημοσιογράφο, που… πρωταγωνίστησε στην γνωστή ερώτηση της στον πρωθυπουργό, για να πάρει την απάντηση που έπρεπε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε ερωτήματα του διευθυντή της Αλήθειας, ο και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας δεν δέχεται ότι έντεχνα έχει… μεταθέσει τη λύση όλων των τοπικών προβλημάτων στο 2023, παρακάμπτοντας τα δυό χρόνια που μεσολαβούν.

Αντιθέτως υποστηρίζει ότι όντως το 2023 η Χίος θα κλείσει το κεφάλαιο μεγάλων, ουσιαστικών έργων, όπως Αεροδρόμιο και Φράγμα Κόρης γεφύρι.

Ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι μόλις ολοκληρώσει το Λιμενικό Ταμείο τις σχετικές μελέτες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο του θα προκηρυχθεί το έργο κατασκευής Νέας Αίθουσας Υποδοχής επιβατών Εξωτερικού.

«Αυτή που υπάρχει σήμερα είναι ντροπιαστική» σημείωσε ο υπουργός ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι αρχές του 2022 θα έχει δημοπρατηθεί και ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση του νέου κτιρίου του Αεροδρομίου.

Ταυτοχρόνως δεν δέχτηκε ότι αντί να χρηματοδοτεί το υπουργείο Υγείας έργα στο Νοσοκομείο τα χρηματοδοτεί ο… Μητροπολίτης.

«Ευχαριστούμε την Εκκλησία είπε, αλλά δεν δέχομαι ότι υστερεί η Κυβέρνηση στον τομέα αυτό. Αντιθέτως πρωτοπορούμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και εδώ θέλω να συγχαρώ την Διοικήτρια Ελένη Κανταράκη, τους γιατρούς και το προσωπικό του Σκυλίτσειου».

Τέλος για το Μεταναστευτικό, ο Νότης Μηταράκης επιμένει ότι η Ελλάδα άλλαξε την ατζέντα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ότι ως πρόβλημα πλέον δεν απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την υπό κατασκευή Δομή στον Θόλο, θύμισε ότι ο χώρος δεν είναι δική του επιλογή, και ότι δεν κατανοεί πώς κάποιοι μένουν κολλημένοι στο 2015.

«Τώρα πλέον, συμπλήρωσε, δεν υπάρχει θεωρία, υπάρχει πράξη. Η Σάμος γλύτωσε μια κι’ έξω, η οργανωμένη Δομή, απέκλεισε… Σούδες, ΒΙΑΛ και σκηνές στον Δημοτικό κήπο και στο Λιμάνι. Έτσι θα γλυτώσουν Χίος και Μυτιλήνη.

Η συνέντευξη του υπουργού θα μεταδοθεί την Παρασκευή στις 8.00 μ.μ. και στις 12.00 τα μεσάνυχτα στην Αλήθεια ΤV.

i_toyrkia_den_mporei_pia_na_ekviazei_tin_eyropi_me_to_metanasteytiko

Σχετικά Άρθρα