Η Τουρκία βαφτίζει παρανόμως το «Αιγαίο» σε «Θάλασσα των Νήσων», λέει ο Κώστας Μαρδάς

Κυρ, 12/09/2021 - 23:15

Ορόσημο για τον «πόλεμο» των τουρκικών διεκδικήσεων χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρδάς το πανεπιστημιακό συνέδριο που έγινε το Σάββατο στη Σμύρνη με τίτλο «Η Θάλασσα των Νήσων».

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ με τον Κώστα Λασκαράτο, εξήγησε ότι η ομιλία του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στον οποίο ο Ερντογάν μεταβίβασε προεδρικές εξουσίες με απόφαση του τελευταίου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δείχνει την προώθηση της εκστρατείας για την αποστρατικοποίηση και την… παύση του κτηματολογίου, αλλά  και την επιλογή να καθιερώσουν σιγά σιγά την ονομασία του «Αιγαίου Πελάγους» σε «Θάλασσα των Νήσων», υιοθετώντας σχετική πρόταση του ναυάρχου Γιαϊτζί.

«Ουδείς δικαιούται να αλλάζει ονομασίες θαλασσών, καθώς οι ονοματοδοσίες γίνονται από τον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμών, με τη συναίνεση όλων των κρατών», είπε ο Χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας, τονίζοντας την πανάρχαια ονομασία του Αιγαίου.

Επίσης, παρουσίασε ένα ημερολόγιο των προκλήσεων της Τουρκίας μετά την νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν… ξεθάρρεψε…

Όλη η ανάλυσή του στο βίντεο που ακολουθεί με χρόνο 1.40 έως 1.55: https://www.ertflix.gr/enimerosi-24/11sep2021-ert-savvatokyriako/

Σχετικά Άρθρα