Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Η ξεχασμένη Σιδηρούντα.

Κυρ, 08/12/2019 - 12:01

Μετά την εγκατάλειψη του χωριού και των κατοίκων του από τις αρμόδιες αρχές και τα μέτρα  προστασίας που δεν πάρθηκαν κατά την φονική και τραυματική πυρκαγιά  πριν από τρία και πλέον χρόνια, η Σιδηρούντα βιώνει ακόμη και σήμερα την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των αρχών.

Κανένα μέτρο αποκατάστασης των συνεπειών της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα οι κατολισθήσεις σε μεγάλη έκταση στην Βορειοδυτική πλευρά του χωριού να συνεχίζονται και να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. 

Περιμένοντας λοιπόν τα μέτρα προστασίας που δεν θα ληφθούν, ελπίζουμε μόνο στην βοήθεια του Θεού και του Αι Γιάννη που είναι λιγο πιο κάτω. 

Εκτός από αυτά υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως οι παραβιάσεις περιφράξεων και αποθηκών σε αγροκτήματα και οι κλοπές ξυλείας και καυσίμων κλπ.

Καμιά επιτήρηση από Δημόσια Αρχή (π χ Δασαρχείο, Αγροφυλακή) αφού, φανταστείτε, δεν υπάρχουν πιστώσεις ούτε για καύσιμα μετακίνησης των Υπηρεσιακών οχημάτων.

Ίσως βέβαια θα μπορούσαμε με κάποιον έρανο να μαζέψουμε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, αλλά το πιθανότερο είναι να μπλέκαμε στην γραφειοκρατία. 

Ελπίζουμε λοιπόν και για την προστασία των περουσιών μας μόνο στο Θεό και τους Αγίους της περιοχής. 

Γιατί αν περιμένεις από τις Αρχές;

 

Παντελής Κοντογιάννης

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη το πρωί στην Περιφέρεια
Δευ, 30/03/2020 - 12:25

Στους δήμους καταλήγει η πρόταση του Υπoυργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την υπόδειξη χώρου ώστε εκεί να παραμένουν οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, τηρώντας τα μέτρα ελέγχου και καραντίνας που επιβάλλονται, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αίτημα του υπουργείου αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το πρωί υπό τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειρχών, του Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνου για θέματα Δημόσιας Υγείας, Π. Βρουλή και Δημάρχων των νησιών, μεταξύ των οποίων και ο Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως δήλωσε πριν λίγο από το Ράδιο «Α» ο Παντελής Βρουλής όλοι συμφώνησαν να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές και στο συγκεκριμένο ζήτημα να συμπράξουν γιατί προέχει η δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι τους χώρους θα υποδείξουν οι Δήμοι.