Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΝΑΤ

Παρ, 31/07/2020 - 19:31

Το  Κεντρικό   Λιμεναρχείο   Χίου  γνωρίζει  ότι  η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) , έθεσε σε λειτουργία :

Α) Την εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως συνταξιοδότησης υποψηφίων συνταξιούχων του τ.ΝΑΤ, για όλες τις κατηγορίες απονομής σύνταξης (γήρατος,αναπηρίας,θανάτου), η οποία γίνεται πλέον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, με κωδικούς taxisnet.

Β)  Την ηλεκτρονική διαδικασία χορήγησης εξόδων κηδείας για τους συνταξιούχους στον e-Ε.Φ.Κ.Α. .Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας εντάσσονται τα γραφεία τελετών και οι δικαιούχοι/επιμεληθέντες της  ταφής ή αποτέφρωσης των  θανόντων συνταξιούχων (γήρατος, θανάτου και εξωιδρυματικού επιδόματος) και για θανάτους που επήλθαν από την 01-07-2020 και εφεξής.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της νέας υπηρεσίας είναι:

Α) https://apps.ika.gr/eParoxes 1 (για δικαιούχους/επιμεληθέντες)

Β) https://apps.ika.gr/eParoxes1Invoices (για γραφεία τελετών).

   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κ.Λ.ΧΙΟΥ/Τμ.Ναυτολογίας. 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας
Παρ, 07/08/2020 - 18:21

Όταν ένα ανιδιοτελές και αυθόρμητο κάλεσμα  προς άξιους  και εργατικούς δημοτικούς συμβούλους για κοινή δράση και δημιουργικό έργο, μια ενωτική προσπάθεια ώστε κάθε μέρα, οι Χιώτισσες και οι Χιώτες  να βλέπουν κάτι νέο, όμορφο και λειτουργικό που θα αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, ορίζεται αποστασία, αυτό λέγεται ξεκάθαρη προσπάθεια για διχόνοια του λαού εις βάρος του λαού.

 

Ο Δήμαρχος  Σταμάτης Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή- συνεχίζουν αποφασιστικά και δυναμικά   για το κοινό συμφέρον  και για ένα εντελώς διαφορετικό αύριο της Χίου μας  και των πολιτών. Βλέπουν μόνο μπροστά ενωτικά και παραγωγικά, γιατί εν τέλει μόνο αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας.