Ημερίδα για το καθεστώς προστασίας του Κάμπου

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 05/11/2018 - 14:19

Ημερίδα για το καθεστώς προστασίας του Κάμπου, τα διαχρονικά προβλήματα αλλά και τις λύσεις τους, διοργανώνει το πρωί του Σαββάτου 10/11/18, στις 9.00 το πρωί στην αίθοσυα του "φαρου" Βαρβασίου,  ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την "Eλληνική Eταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού".

«Για πρώτη φορά θα βρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον οικισμό του Κάμπου στο ίδιο τραπέζι», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντες ότι στόχος είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του κάμπου, που θα εξετάζει όλες τις πτυχές.

«Η περιοχή του Κάμπου έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς είναι και ένας προστατευόμενος αρχιτεκτονικά οικισμός και ένας τουριστικός προορισμός, είναι μια περιοχή όπου ζουν εκατοντάδες κάτοικοι», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς.

 Αυτό που έχουμε ζητήσει, όλο αυτό το διάστημα και με τις επαφές μας στην Αθήνα είναι μια «νέα νομοθεσία», που θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της περιοχής του Κάμπου, για να μπορέσουν οι Καμπούσοι να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες τους και να τις κληροδοτήσουν στα παιδιά τους, ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

Παράλληλα ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέτασε το θέμα του Κάμπου, λέγοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει απάντηση από τον "Σύλλογο Φοροτεχνικών" σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες που έχει ζητηθεί να υπάρχουν στον Κάμπο. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι στην σελίδα του Δήμου Χίου, υπάρχει ανοικτή διαβούλευση για τον οικισμό, έπειτα από αίτημα των ίδιων των Καμπούσων, με τον Μανώλη Βουρνού να ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν κάθε ζήτημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη, για την ξεχωριστή αυτή περιοχή της Χίου.

imerida_gia_ton_kampo_to_proi_toy_savvatoy

Σχετικά Άρθρα