Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Ημι- λουκέτο στα Ψαρά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Τρί, 10/12/2019 - 12:15

Ο  Δήμος  Ηρωικής  Νήσου  Ψαρών,  συμμετέχει  στη  διαμαρτυρία  της Περιφέρειας   και   των   Δήμων   του   Βορείου   Αιγαίου   για   τη   σχεδιαζόμενη εγκατάσταση κλειστών κέντρων στα νησιά και οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

 

Ωστόσο   λόγω   της   επερχόμενης   επιδείνωσης   των   καιρικών   φαινομένων, Δημοτική αρχή και προσωπικό θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 11:10

Την λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, που θα αφορά την περιφρούρηση και τον αποκλεισμό της περιοχής που επιτάχθηκε στο Αίπος για τη δημιουργία της υπερδομής, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

" Καλούμαστε την Δευτέρα 24/02/2020 σε  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  με  θέμα «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό».

Δεδομένου ότι έχουν συγκληθεί πολλά Δημοτικά Συμβούλια με  το γενικόλογο  αυτό θέμα , και έχουν αναλωθεί ώρες στην συζήτηση και ανάλυση του θέματος,  ζητούμε από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, υπό τις παρούσες συνθήκες, την εξειδίκευση του θέματος για συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε χθες το πρωί, 18/02/2020,  το παρακάτω αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

«Οι καταιγιστικές εξελίξεις   σχετικά με τη δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος μετά την ΠΝΠ και την επίταξη των 625 στρεμ.  από την κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει έντονη αγανάκτηση στο χιώτικο λαό  ο οποίος απαιτεί    από  τους  ταγούς   της Δημοτικής Αρχής  δράσεις  αποτροπής. 

Σε  συνέχεια  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  με την οποία καταδικάστηκε από όλες τις παρατάξεις  η απαράδεκτη ενέργεια  της ΠΝΠ και η επίταξη  αυτή, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  για να ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα δράσης  που αφορούν  στον αποκλεισμό  της περιοχής, στη χρησιμοποίηση όλων των μέσων   για να μην υλοποιηθεί αυτή η πράξη και στη συμπόρευση  με το λαϊκό αίσθημα.»