Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Κ. Μαρδάς: Φρένο στον Ερντογάν, μπορούν να βάλουν, αν... θέλουν, μόνο οι ΗΠΑ

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 28/09/2019 - 08:06

Άλλη μια συνάντηση στην Ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ήταν το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν στον ΟΗΕ, είπε καλεσμένος στην εκπομπή "Αταίριαστοι" την  Πέμπτη πρωί , στον ΣΚΑΪ, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς.

 Άλλη μια συνάντηση, τόνισε,  χωρίς αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο Ερντογάν έχει επιβάλλει ένα καθεστώς παραβιάσεων στο Αιγαίο, το οποίο παραλαμβάνει ο νέος Πρωθυπουργός.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2017- 2018 είχαμε αύξηση των παραβιάσεων στα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά 500 %, ενώ Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν τον Απρίλιο του 2018 την ελληνική σημαία από τη νησίδα Μικροί Ανθρωποφάγοι, την οποίαν ύψωσαν ανοήτως κάποιο νέοι.
Και επεσήμανε ότι η μόνη χώρα που μπορεί, αν το θέλει, να αποτρέψει την Τουρκία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χωρίς συμφωνία τρείς νέες βάσεις (Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη ) . Στην επικείμενη ανανέωση της Αμυντικής Συμφωνίας , ας εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι η Ουάσιγκτον δεσμεύεται να αποτρέψει ένα Αττίλα στο Αιγαίο!

Οι Αμερικάνοι μας χρεωστάνε , δεν τους χρωστάμε, τόνισε ο Κώστας Μαρδάς, αποκαλύπτοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η Ελλάδα της χρεοκοπίας επέστρεψε στο Πεντάγωνο για δάνεια στρατιωτικής βοήθειας 6 δισεκατομμύρια ευρώ τοκοχρεολύσια !

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 11:34

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στα πυρά που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα για τα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και τη λειτουργία δομής για να τίθενται σε καραντίνα οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες στα νησιά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις... Συντονιστικές και παρατάξεις:
1. Αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ ξεκίνησε (-8% α τρίμηνο) και θα συνεχίσει όλο το έτος
2. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στη ΒΙΑΛ
3. Johansson πρότεινε δημιουργία χώρων σε κάθε νησί για ευάλωτους με στόχο αποσυμφόρηση δομών, γιατί δεν το λέτε αυτό στις ανακοινώσεις σας;
4. Ευτυχώς στη Χίο είναι δήμαρχος ο Κάρμαντζης και όχι αυτοί που γράφουν ανακοινώσεις. Γιατί έβαλε πρώτα την ασφάλεια των κατοίκων, φυσικά χρειάζεται χώρος για καραντίνα. Το καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Και πλέον ακολουθούν και άλλοι Δήμοι με αντίστοιχα μέτρα.»