Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Κ. Μαρδάς: Φρένο στον Ερντογάν, μπορούν να βάλουν, αν... θέλουν, μόνο οι ΗΠΑ

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 28/09/2019 - 08:06

Άλλη μια συνάντηση στην Ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ήταν το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν στον ΟΗΕ, είπε καλεσμένος στην εκπομπή "Αταίριαστοι" την  Πέμπτη πρωί , στον ΣΚΑΪ, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς.

 Άλλη μια συνάντηση, τόνισε,  χωρίς αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο Ερντογάν έχει επιβάλλει ένα καθεστώς παραβιάσεων στο Αιγαίο, το οποίο παραλαμβάνει ο νέος Πρωθυπουργός.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2017- 2018 είχαμε αύξηση των παραβιάσεων στα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά 500 %, ενώ Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν τον Απρίλιο του 2018 την ελληνική σημαία από τη νησίδα Μικροί Ανθρωποφάγοι, την οποίαν ύψωσαν ανοήτως κάποιο νέοι.
Και επεσήμανε ότι η μόνη χώρα που μπορεί, αν το θέλει, να αποτρέψει την Τουρκία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χωρίς συμφωνία τρείς νέες βάσεις (Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη ) . Στην επικείμενη ανανέωση της Αμυντικής Συμφωνίας , ας εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι η Ουάσιγκτον δεσμεύεται να αποτρέψει ένα Αττίλα στο Αιγαίο!

Οι Αμερικάνοι μας χρεωστάνε , δεν τους χρωστάμε, τόνισε ο Κώστας Μαρδάς, αποκαλύπτοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η Ελλάδα της χρεοκοπίας επέστρεψε στο Πεντάγωνο για δάνεια στρατιωτικής βοήθειας 6 δισεκατομμύρια ευρώ τοκοχρεολύσια !

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 18:14

Ο Βουλευτής Χίου του Σύριζα Α. Μιχαηλίδη, συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, Εξωτερικών Ν. Δένδια, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ερώτηση σχετικά με τους εγκλωβισμένους ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν και να επιστρέψουν στη χώρα.

Όπως σημειώνει ο Α. Μιχαηλίδης, οι ναυτικοί των οποίων έχει λήξει η σύμβασή τους αδυνατούν τόσο λόγω της ίδιας της πανδημίας Covid-19 όσο και των σχετιζόμενων μέτρων που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της (visa, αεροπορικές πτήσεις) να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, πολλοί ναυτικοί στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού, λόγω αδυναμίας ναυτολόγησης σε ποντοπόρα πλοία. Τα ζητήματα αυτά έχουν επανειλημμένα τεθεί από διεθνείς και εθνικές ενώσεις των ναυτικών, αλλά και πρόσφατα από την ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και τί σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους.   

Το κείμενο της ερώτησης είναι διαθέσιμο στο: https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovo...