Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χίου
Τρί, 23/04/2019 - 19:06

Από το Σικάγο του 1886, η πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκοσμίου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχεια, την τρομοκρατία. 133 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας

 

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια την ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό και απεργιακό παρόν.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη

την Τετάρτη 1/5/2019

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 10:00 πμ

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 09:23

Και μεταφορά της «Κιβωτού» συζητά η Κυβέρνηση, αρκεί να δημιουργηθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος, στο 17ο ή στο 15ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.

Αυτό διευκρίνισε το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, που έδωσε αυτή τη φορά τόπο και ημερομηνίες για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος προκειμένου να αδειάσει η ΒΙΑΛ.

Μετά τις γιορτές θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ που ζητάμε να γίνει σε δημοτική έκταση στο 17ο χιλιόμετρο. Αν μας το αρνηθεί ο Δήμος, υψίστη ανακολουθία αφού οι ίδιοι μας ζητούν να αδειάσει η ΒΙΑΛ, θα πάμε στο 15ο χιλιόμετρο, που είναι Δημόσια έκταση αλλά είναι κοντύτερα στην «Κιβωτό»

Ας επιλέξει και το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε αν θέλει το ΠΡΟΚΕΚΑ πιο κοντά στην «Κιβωτό».

Όσον αφορά την ίδια την δομή, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε «μεγάλο δώρο για τη Χίο» που θα πρέπει να κρατηθεί με κάθε τρόπο.

Αν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αισθάνονται ανασφαλείς και μας ζητήσουν την μεταφορά τους σε άλλο σημείο του νησιού είναι κάτι που το συζητάμε, μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά σας παρακαλώ πείτε μου ας πούμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την «Κιβωτό» για τους κατοίκους του Χαλκειούς, που η ΒΙΑΛ είναι μέσα στα σπίτια τους δεν υπάρχει; Για τα Σχολεία που βρίσκονται δίπλα στην ΒΙΑΛ δεν υπάρχει;

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει αναλλοίωτος ώστε μέχρι τον Ιούλιο να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης – πρόσφυγας στην ΒΙΑΛ.

Τέλος αναφέρθηκε στον νέο Νόμο για το άσυλο, που επιταχύνει την απονομή του ώστε να λειτουργήσει γρήγορα ο τομέας της επιστροφής παράνομα εισερχομένων μεταναστών στην Τουρκία.