Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Καλή αρχή... με καταγγελία κατα Βουρνού

Αυτός φταίει λέει η Δημοτική αρχή για την μη επιχορήγηση Σωματείων
Τρί, 17/06/2014 - 19:54

Καλή αρχή κάνουν στον Δήμο. Ενδεικτική η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολουθεί;

"Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση απ’τον Δήμαρχο,  ήταν και η ψήφιση πίστωσης για την χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων με το ποσό των 55.000€.

Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη λαμβάνοντας υπ’όψιν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία στην παρούσα οικονομική συγκυρία ενώ το συγκεκριμένο ποσό ,είχε συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014.

Τελικά το θέμα απεσύρθη, μετά από παρέμβαση του κ.Βουρνού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα στερείται νομιμοποίησης και ότι δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.

Λυπούμεθα ειλικρινά, γι’αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, όσον αφορά την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρέμβαση δεν θα είναι προπομπός διακοπής ανάλογων επιχορηγήσεων προς τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του νησιού μας, από την νέα Δημοτική Αρχή του κ. Βουρνού. "

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020