Καλορίζικοι και με καλά... αυτιά

Ο Παύλος Καλογεράκης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 01/09/2019 - 19:14

Με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρχαιρεσίες ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη καθώς στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου εκλέχτηκε το προεδρείο του σώματος καθώς και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Στις διαδικασίες που ακολούθησαν εκλέχτηκαν οι προτεινόμενοι από τις δημοτικές παρατάξεις σύμβουλοι, τόσο στο προεδρείο του σώματος όσο και στις επιτροπές, αλλά με εμφανής τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν σε ένα σώμα που διαθέτει 7 δημοτικές παρατάξεις που εκλέχτηκαν με την απλή αναλογική.

Ο νέος Πρόεδρος του σώματος Παύλος Καλογεράκης (που εκλέχτηκε με 20 ψήφους και 16 λευκά  σε σύνολο 36 δημοτικών συμβούλων) στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σώμα και δεσμεύτηκε για μια άψογη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των θεσμών που εκπροσωπεί.

Στο προεδρείο του σώματος εκλεχτήκαν επίσης οι Νίκος Νύκτας ( αντιπροέδρος από την δημ.παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου) με 29 ψήφους και 7 λευκά και  Βιβή Ποταμούση ( γραμματέας του σώματος από την παράταξη Μανώλη Βουρνού ) με 28 ψήφους και 9 λευκά.

Στην  Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Κυριάκος Ζωάνος και Παύλος Καλογεράκης με  11 ψήφους, Αλέξης Γεωργούλης και Βασίλης Μυριαγκός με  9 ψήφους, Μανώλης Βουρνούς 10 ψήφοι και Ανδρέας Βεργίτσης 8 ψήφοι, Σταμάτης Σαραντινός 4 ψήφοι και Γιάννης Καραβασίλης 3 ψήφοι ενώ βρέθηκαν και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής με προτεινόμενο πρόεδρο τον Χάρη Μπουρνιά ελαβαν: Παύλος Καλογεράκης και  Γιώργος Πατεριμός 11 ψήφοι,  Κυριάκος Φρεζούλης και Παντελής Στεφάνου 9 ψήφοι, Γιώργος  Γιακούμας 9 ψήφοι, Παντελής Καμπούρης 8 ψήφοι ,Γιώργος Καλλέργης 4 ψήφοι και  Θοδωρής Γλύκας 3 ψήφοι.

Τον νόμο που έχει μετατρέψει τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σε «γλάστρες», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Μάρκος Σκούφαλος, κατήγγειλαν  οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, Μάρκος Σκόυφαλος, Μανώλης Στάθης και Δημήτρης Αντώνογλου.

Να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης ορκίστηκε με πολιτικό όρκο από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος, καθώς απουσίαζε από την επίσημη ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλιου.

Στην αρχή της συνεδρίασης παραυρέθηκε ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

 

oi_sympolites_mas_perimenoyn_lyseis

Σχετικά Άρθρα