Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη... αλλιώς μπορούν να αποσυρθούν και καταθέσεις

Πρώτη κινητοποίηση στην Αlpha bank για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 19/04/2019 - 14:07

Το σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" ακούστηκε σήμερα έξω από το κατάστημα της Alphabank της οδού Βλαστού, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριαρμούς κατοικιών, για χρέη στις τράπεζες.

Αφορμή οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης τράπεζας από τον συμπολίτη Γιάννη Παληό και η απόφαση για να βγει στο σφυρί το σπίτι του, αιτία τα χρέη που πνίγουν αρεκτούς επιχειρηματίες και στη Χίο, με αποτέλεσμα - όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης που έγινε στο Δημαρχείο- να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα που θα διεκδικήσει το "κούρεμα" των χρεών και τη ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής τους.

Στο χώρο έξω από την τράπεζα συγκεντρώθηκαν περί τους 50 συμπολίτες, εκπρόσωποι φορέων και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, ακολούθησε επίδοση του ψηφίσματος στο Δ/ντή του Καταστήματος και στη συνέχεια το ίδιο κείμενο επιδόθηκε στα γραφεία των δύο Βουλευτών, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Βασίλης Παππάς, η σημερινή κινητοποίηση είναι αρχή μιας σειράς ενεργειών που θα ακολουθήσουν για την επίτευξη του στόχου, αναφέροντας ενδεικτικά ότι αν δεν αλλάξουν πολιτική οι τράπεζες, οι πελάτες τους μπορούν να αναθεωρήσουν τη στάση τους όσον αφορά τις καταθέσεις σ'αυτές.

kanena_spiti_sta_heria_trapeziti_allios_mporoyn_na_aposyrthoyn_katatheseis

Σχετικά Άρθρα