Κατά της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Παρ, 03/09/2021 - 11:01

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της και στήριξη  στις κινητοποιήσεις και δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χίου, με τις οποίες αντιστέκεται στη σύσταση Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας από το Δήμο Χίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει - όπως αναφέρει- " την πολιτική εμμονή της δημοτικής αρχής Χίου,  η οποία τάσσεται πλήρως με το άθλιο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ , προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά κομβικοί τομείς και λειτουργίες του δήμου Χίου με όχημα την υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Εταιρεία".

"Η ευθύνη" - σημειώνει η ανακοίνωση-  "διαχέεται και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που βήμα το βήμα φρόντισαν να  ενισχυθούν και να  γιγαντωθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να αποψιλωθούν οι υπηρεσίες των δήμων από προσωπικό, σε βάρος όλα αυτά  των Δημοτών και των εργαζομένων που θα κληθούν εν τέλει να πληρώσουν και το «μάρμαρο».

Η Απεργία-Αποχή των εργαζομένων-πρακτικογράφων από κάθε διαδικασία σύστασης της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας στο Δήμο Χίου, αποτελεί μονόδρομο γι αυτό και καταδικάζουμε απερίφραστα τις απεργοσπαστικές ενέργειες , αυτών που επέλεξαν να αποτελούν στίγμα σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα για το συμφέρον των δημοτών και των εργαζομένων στο δήμο της Χίου.  

Οι επιθέσεις και εκβιασμοί της δημοτικής αρχής πρέπει να πέσουν στο κενό. Στο παρελθόν ανήκουν όσοι ροκανίζουν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο τομέα στη χώρα μας και αυτό το απέδειξε με τραγικό τρόπο  η πανδημία στη χώρα μας, αφού θα θρηνούσαμε εκατόμβες νεκρών αν δεν υπήρχαν τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, τάσσεται υπέρ των αγώνων και δράσεων,  που διαφυλάττουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των Δημοτών και δεν επιτρέπουν οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. να παραδίδονται βορά στις μπίζνες του ιδιωτικού κεφαλαίου, που επιδιώκει  το εύκολο και μεγάλο κέρδος αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες και επιπτώσεις.

Καλεί τις Δημοτική Αρχή να πάψει να λειτουργεί ως ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων  και να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις, όπως και να ενισχύσουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό όπου απαιτείται. Μόνο έτσι μπορούν να ενισχυθούν και αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα. "

 

Σχετικά Άρθρα